Hlavní obsah

Hlůšková zůstává v Pákistánu. Máme nové důkazy, tvrdí celní správa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Pákistánští celníci během pondělí podají odvolání k propuštění Češky Terezy Hlůškové, kterou soud v listopadu zprostil obžaloby z pašování devíti kilogramů heroinu. Dívka z Uherského Hradiště byla před více než dvěma týdny propuštěna z vězení, od té doby ale zůstává v Islámábádu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tereza Hlůšková na záběrech před pákistánským soudem v dubnu 2019Video: Reuters

 
Článek

Celní správa podle informací serveru iDnes.cz zároveň podá návrh, aby občanka České republiky setrvala v Pákistánu až do doby, než nejvyšší soud, který se odvoláním bude zabývat, rozhodne o její vině, či nevině.

Celníci by měli soudu předložit nové důkazy o tom, jak bylo nakládáno s nalezenými drogami v kufru Hlůškové, kam putovaly, kdo s nimi manipuloval, kdo zkoumal obsah kufru i jak k jeho odhalení došlo.

Češka Tereza H. byla propuštěna z vězení v Pákistánu

Zahraniční

„Mohu potvrdit, že celníci podávají odvolání. Jsme v kontaktu s pákistánskými úřady a usilujeme o výjezdní povolení, aby se mohla co nejdříve vrátit. Kvůli přání rodiny více informací neposkytujeme,“ řekla Novinkám mluvčí českého ministerstva zahraničí Eva Davidová.

Návrat Hlůškové do Česka se tak protahuje, vyřešení výjezdního povolení by mohlo trvat v rámci týdnů.

Pákistánští celníci zadrželi Terezu Hlůškovou v lednu 2018. Na letišti ji zadrželi s devíti kilogramy heroinu.

Češka vinu odmítala a původně tvrdila, že o drogách nevěděla. Svou výpověď několikrát změnila. Uvedla, že do Pákistánu přijela jako modelka a někdo jí drogy do kufru podstrčil.

Pákistán zprostil obžaloby Češku Terezu, dříve odsouzenou za pašování heroinu

Zahraniční

Soud Hlůškovou nakonec poslal v březnu 2019 do vězení na 8 let a 8 měsíců, ale na začátku listopadu letošního roku ji obžaloby zprostil.

Soudci vzali v úvahu nesprávné provedení vyšetřování případu, protože zhruba 15kilometrová cesta drog z letiště do laboratoří trvala dvanáct hodin.

Z vězení byla Češka propuštěna 20. listopadu, od té doby zůstává na hotelu v Islámábádu.

Reklama

Výběr článků

Načítám