Hlavní obsah

Na výletní lodi u Japonska je koronavirem nakaženo 15 procent lidí

Jokohama

Na výletní lodi Diamond Princess se v úterý dalších 88 cestujících nakazilo koronavirem, potvrdilo Japonsko. Celkový počet lidí, kteří byli na palubě na nemoc Covid-19 pozitivně testováni, vzrostl na 542. Nakaženo je téměř 15 procent lidí.

Foto: Reuters

Téměř patnáct procent lidí na Diamond Princess je nakaženo koronavirem

Článek

Včetně posádky bylo na lodi, která je v karanténě v jokohamském přístavu od 3. února, 3711 lidí. V procentech tak byla nákaza potvrzena u 14,6 % lidí na palubě.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Mezi nově infikovanými je britský pár manželů Abelových, kteří přes sociální sítě informovali média o životě na lodi, která bude do středy v karanténě. David Abel nicméně vyjádřil ohledně testování pochybnosti. „Kdyby byl test pozitivní, poslali by nás do nemocnice. Místo toho trčíme v nějakém hostelu,“ uvedl.

Británie zareagovala a prostřednictvím svého velvyslanectví v Tokiu uvedla, že pro své občany vypraví letecký speciál. „Vzhledem k okolnostem a podmínkám, které na lodi panují, vyšleme speciál do Japonska co nejdříve,“ uvedlo britské ministerstvo zahraničí.

Čína oznámila další úmrtí. Koronaviru podlehnou dvě procenta nakažených

Svět

Stejným způsobem v pondělí zareagovaly Spojené státy, které přepravily dvěma boeingy téměř 400 Američanů. Část evakuaci odmítla, neboť nechtěla sedět v jednom letadle s nakaženými. Ti ale měli speciální izolované jednotky.

Už v neděli oznámily Izrael, Hongkong a Kanada, že budou z Japonska evakuovat své občany. V pondělí se k nim přidala také Austrálie.

Diamond Princess je podle agentury AFP největším ohniskem nákazy mimo Čínu. Nemoci Covid-19, kterou koronavirus způsobuje, podlehlo celosvětově téměř 1900 lidí. Nakažených je přes 73 tisíc dalších. Drtivá většina případů je v Číně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám