Hlavní obsah

Indii pobouřilo znásilnění 86leté ženy

– Dillí
Novinky, Alex Švamberk

V Indii dochází ročně k desítkám tisíc znásilnění, ale pondělní případ pobouřil celou zemi. Znásilněna byla v pondělí k večeru 86letá žena. Policie v Dillí zadržela asi třicetiletého muže a obvinila ho ze znásilnění a napadení.

Foto: Profimedia.cz

Pieta za znásilněné ženy v Indii

Článek

„Žena čekala v pondělí večer na mlékaře, když k ní přistoupil útočník,“ sdělila stanici BBC šéfka komise pro ženy v Dillí Sváti Malivalová. „Řekl jí, že její pravidelný dodavatel mléka nepřijede, a nabídl jí, že ji dovede na místo, kde může mléko dostat,“ dodala.

Žena mu uvěřila a šla s ním. Muž ji zavedl na nedalekou farmu, kde ji znásilnil. „Plakala a prosila ho, aby ji nechal. Řekla mu, že by mohla být jeho babička, ale on to ignoroval. Nelítostně ji napadl, když se pokoušela bránit a chránit se,“ popsala šokující útok Malivalová.

Seniorku zachránili vesničané, kteří procházeli okolo a slyšeli její pláč. Útočníka předali do rukou policie, která ho zadržela.

Malivalová dodala, že setkání s obětí jí v úterý málem zlomilo srdce: „Zápěstí měla úplně pochroumané. Měla podlitiny na obličeji a celém těle a řekla mi, že krvácela. Utrpěla extrémní trauma.“ Za útok požaduje Malivalová pro agresora trest smrti. Chce také, aby proces proběhl ve zrychleném řízení.

Případů znásilnění přibývá 

Problém se znásilňováním žen v Indii vyšel najevo v prosinci 2012, kdy byla unesena a skupinově brutálně znásilněna 23letá studentka, která krutým zraněním podlehla. Letos v březnu čtyři pachatele popravili, ale navzdory tvrdým trestům počet znásilněných stoupá.

Čtyři Indy oběsili za brutální znásilnění a vraždu studentky

Svět

V roce 2018 bylo nahlášeno 33 977 případů znásilnění, což znamená, že nějaká Indka byla znásilněna každých 15 minut.

Minulý týden řidič sanitky znásilnil ženu nakaženou covidem, kterou převážel do nemocnice. Minulý měsíc byla znásilněna a zavražděna 13letá dívka, které vyřízli jazyk a vydloubli oči. V červenci byla znásilněna šestiletá dívka, které útočník vážně poranil oči, aby ho nepoznala.

V indické škole hromadně znásilnili ženu v karanténě

Svět

Případů je však mnohem více, většina jich není nahlášena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám