Hlavní obsah

Čtyři Indy oběsili za brutální znásilnění a vraždu studentky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Čtyři Indy odsouzené za hromadné znásilnění indické studentky v Dillí v roce 2012, v pátek oběsili, uvedla stanice BBC. Odsouzeni k smrti byli Akšaj Thákur, Vinaj Šarma, Pawan Gupta a Mukeš Singh. Byla to první poprava v Indii od roku 2015.

Foto: Manish Swarup, ČTK/AP

Ind s transparentem s poděkováním soud před věznicí Tihar

Článek

Pověšeni byli v pátek ráno v přísně střežené věznici v Tihar v hlavním městě Dillí. Krátce poté matka oběti řekla: „Objala jsme fotografii své dcery a řekla jí, že se nakonec dočkala spravedlnosti. Lidé před věznicí drželi transparent, že děkují soudům.

Třiadvacetiletá studentka, jejíž jméno nebylo nikdy zveřejněné, nastoupila 16. prosince 2012 kolem půl deváté večer se svým přítelem do autobusu, který už nebyl určen pro přepravu cestujících. Vracela se se svým přítelem z kina. Šestice Indů ve vozidle ji mimořádně brutálně znásilnila a jejího přítele zbila.

Oba vyhodili nahé na ulici, kde je našli kolemjdoucí. Studentka podlehla těžkým zraněním.

Indická studentka, kterou hromadně znásilnili v autobuse, zemřela

Svět

Případ vyvolal v Indii velké pobouření a vedl ke změně postoje ke znásilňování žen. O tématu se do té doby nemluvilo. Policie krátce po útoku zadržela šest podezřelých včetně jednoho nezletilého.

Jeden z dospělých, Rám Singh spáchal v březnu 2013 v cele sebevraždu. Zbylí čtyři dospělí byli v roce 2013 odsouzeni k smrti.[celá zpráva]

Nezletilý, jemuž bylo v době útoku sedmnáct, dostal nejvyšší možný trest tří let a byl v roce 2015 propuštěn.

Nejmladší a nejbrutálnější účastník znásilnění indické studentky dostal tři roky

Svět

Odsouzení na smrt podali v posledních měsících žádost o zmínění trestu, aby dostali místo provazu doživotí, ale nejvyšší soud to zamítl. Zamítnuto bylo několik hodin před popravou i odvolání na poslední chvíli.

Reklama

Výběr článků

Načítám