Hlavní obsah

Hongkongský senior kašlal na karanténu, prozradil se v autobusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

V Hongkongu v úterý dopadli 81letého seniora, který měl po návratu z pevninské Číny zůstat v karanténě kvůli koronaviru. Místo toho nasedl do autobusu a zamířil do Šen-čenu, uvedl list The Korea Times.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Obyvatelé Hongkongu s rouškami

Článek

V Hongkongu už zaznamenali sedm případů porušení karantény.

Posledního se dopustil 81letý senior, který přicestoval z pevninské Číny. Měl kvůli tomu zůstat dva týdny v karanténě, muž ale v sedm ráno opustil hongkongský byt a okolo desáté dopoledne nasedl do autobusu společnosti KMB, který mířil do Šen-čenu v pevninské Číně. Neuspěl díky pozornému řidiči.

„Řidič si všiml cestujícího, který uváděl, že utíká před karanténou. Zaslechl ho, jak o tom mluví po telefonu se svým synem,“ uvedl zdroj z místní policie.

Pacient nula je nepohyblivý senior, s trhem ve Wu-chanu ho nic nespojuje

Koronavirus

Řidič dvoupatrového vozidla si uvědomil nebezpečí, zamířil zpátky na autobusové nádraží a zavolal policii. Na místo pak vyrazili dva policisté v ochranných oděvech, kteří staříka zadrželi. „Starší muž řekl našim příslušníkům, že chtěl zpátky do Šen-čenu, kde obvykle přebývá,“ uvedla police.

Muže minulý týden převezl do Hongkongu jeho syn, který se bál, že by se otec v Číně mohl nakazit. Protože šlo o občana Hongkongu, bylo mu vstup umožněn, ovšem měl se zdržovat doma v karanténě. Trestán nicméně nebude, protože trpí mírnou formou demence.

Obětí nového koronaviru v Číně je už přes 2 tisíce

Svět

Horší to zřejmě bude mít dalších šest lidí, kteří nedodržovali karanténu. Byli posláni do karanténního zařízení a dál je vyšetřuje policie. Dva muži ve věku 41 a 37 let už byli předvoláni na policii. Oba byla zastaveni na hraničních přechodech, jeden mířil do Macaa a druhý do Šen-čenu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám