Hlavní obsah

Obětí nového koronaviru v Číně je už přes 2 tisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Počet obětí nemoci způsobené novým typem koronaviru přesáhl v pevninské Číně hranici 2000. Nakažených je přes 74 tisíc. Informovala s odvoláním na čínské zdravotnické úřady ve středu agentura Reuters. Během úterý Čína zaznamenala 136 úmrtí, z nichž 132 hlásí provincie Chu-pej, která je epicentrem nákazy.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Žena v thajském Bangkoku u valentinské výzdoby

Článek

Celkem se v pevninské Číně, do které se nepočítá Hongkong a Macao, nákaza novým typem koronaviru do úterní půlnoci potvrdila u 74 185 lidí.

Drtivá většina obětí v pevninské Číně, celých 1921, zemřela v provincii Chu-pej, z níž se virus v loňském roce začal šířit. V úterý se tam přítomnost nového typu koronaviru prokázala u dalších 1693 lidí. Celkem tak v provincii počet nakažených dosáhl již 61 682.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Mimo pevninskou Čínu zabila nemoc podobná svými příznaky chřipce pět lidí, a to v Hongkongu, na Tchaj-wanu, Filipínách, v Japonsku a Francii. Kromě pevninské Číny je nejvíce nakažených v Singapuru a Japonsku. V České republice se zatím výskyt nového koronaviru nepotvrdil.

Koronavirus nejvíce kosí staré a nemocné

Koronavirus

Úmrtnost na COVID-19 je podle nové studie čínských vědců 2,3 procenta. To je výrazně méně než u předchozích epidemií SARS či MERS, nicméně asi 20 krát více než u klasické sezónní chřipky.

Reklama

Výběr článků

Načítám