Hlavní obsah

K vražednému útoku na libyjský hotel se přihlásil Islámský stát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tripolis
Aktualizováno

Luxusní hotel Corinthia, který využívají především cizinci, se stal v úterý v Tripolisu terčem atentátu. Podle středečního sdělení místních úřadů zemřelo devět lidí, z toho pět cizinců. Zraněno je dvanáct osob. K útoku se přihlásil Islámský stát s tím, že cílem bylo zabíjet diplomaty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Atentátníci zaútočili na luxusní hotel v TripolisuVideo: Reuters

 
Článek

Teroristé dopoledne odpálili nálož na parkovišti pětihvězdičkového hotelu Corinthia a pak pronikli do budovy, přičemž stříleli. Ukryli se ve 20. patře hotelu a podle policie měli u sebe další výbušniny.

Velitel speciální zásahové jednotky Mahmúd Hamza satelitní televizi An-Nabaa řekl, že pořádkové síly mají nyní situaci pod kontrolou.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O osmi obětech informovala agentura Reuters s odvoláním na místního představitele. Úřady pak potvrdily tři mrtvé. Ve středu uvedly, že je jich devět, z toho pět cizinců včetně Američana a Francouze. Mluvčí policie, jehož citovala agentura Reuters, sdělil, že střepiny z rozbitých oken zranily dvě Filipínky.

Foto: Ismail Zitouny, Reuters

Bezpečnostní síly přes hotelem Corinthia v Tripolisu

Přesný počet útočníků není znám, podle svědků šlo o tři až pět lidí, někteří se údajně měli odpálit. Podle BBC byl jeden z nich zatčen.

Ochranka hotelu uvedla, že byl skoro prázdný, protože před pár dny se objevily výhrůžky, že se stane terčem útoku.

K útoku se na Twitteru přihlásil Islámský stát (IS) Terčem měli být diplomaté a jejich zabití pak mělo být odvetou za smrt abú Anase Libího, který letos zemřel ve vazbě na rakovinu. Věrohodnost prohlášení IS nebyla oficiálně potvrzena, radikálové dosud neuváděli, že by operovali v Libyi.

Reklama

Výběr článků

Načítám