Hlavní obsah

ČR pošle pět miliónů na pomoc v Afghánistánu a Zimbabwe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká republika poskytne humanitární pomoc Afghánistánu a Zimbabwe. O uvolnění částky ve výši pěti miliónů korun rozhodl ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg

Článek

Do Afghánistánu poputuje prostřednictvím tří nevládních organizací z ČR, Slovenska a Afghánistánu částka dva milióny korun. Mají sloužit k zajištění potravin pro obyvatele provincií Parván a Kápísá. „Konkrétně půjde o vybudování dvou chladících skladů na místní zemědělskou produkci a související práci s komunitami,“ uvedlo v pátečním prohlášení ministerstvo.

Zbylé tři milióny korun poslouží na zdravotní péči a prevenci a léčbu HIV/AIDS v Zimbabwe. Pomoc bude realizovat organizace Lékaři bez hranic ve venkovských oblastech provincie Midlands.

„Zimbabwe je sužována komplexní humanitární krizí vyplývající mimo jiné z vleklé politické nestability. Česká republika dlouhodobě podporuje transformační snahy v zimbabwské společnosti a humanitární pomoc pro obyvatelstvo poskytuje každoročně,“ informovalo ministerstvo zahraničí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám