Hlavní obsah

ČR dá Pákistánu na pomoc po záplavách tři milióny korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká republika dá Pákistánu tři milióny korun na pomoc po ničivých záplavách. Peníze půjdou prostřednictvím českého velvyslanectví na zajištění základních potřeb pro lidi bez přístřeší, jako jsou stany nebo hygienické balíčky. O pomoci v úterý informovalo české ministerstvo zahraničí.

Foto: Reuters

Ženská modlitba v táboře v pákistánské Novšeře. Zemi postihly katastrofální povodně, jež vyhnaly z domovů milióny obyvatel.

Článek

Letošní záplavy v Pákistánu narušily život miliónů lidí a vyžádaly si několik stovek obětí. Jsou zatím rozsahem menší než v minulosti a převážně se omezují na jižní provincii Sindh a lokálně také na provincie Balúčistán a Paňdžáb. Pomoc a záchranné práce komplikovaly deště a do některých oblastí bylo možné se dostat jen s pomocí vrtulníků.

Česká republika už Pákistánu věnovala 6,6 miliónu korun na tři projekty nevládních organizací, které se zaměřily na obnovu země po loňských povodních.

Před šesti lety vyčlenila Praha pro Pákistán humanitární pomoc v rekordní výši, bylo to po velkém zemětřesení. Česká vláda na zmírnění následků katastrofy vyčlenila 110 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám