Hlavní obsah

Pět obětí sebevražedného atentátu v Afghánistánu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Sebevražedný útočník s autem plným výbušnin zaútočil v pondělí na kolonu vozidel NATO na jihu Afghánistánu v Kandaháru. Podle DPA si útok vyžádal čtyři oběti z řad civilistů a život jednoho vojáka NATO. Mezi zraněnými jsou i vojáci NATO a jeden civilista, uvedly místní úřady.

Foto: Reuters

Afghánští policisté míří na místo útoku.

Článek

Atentátník zaútočil na silnici vedoucí k letišti v Kandaháru. Svým vozem narazil do jednoho z aut v koloně. Smrt vojáka NATO přiznaly síly ISAF, aniž by však uvedly jeho národnost.

K atentátu se na internetových stránkách přihlásilo povstalecké hnutí Tálibán, které tvrdí, že bylo zabito nejméně 11 příslušníků mezinárodních sil, napsala agentura Reuters.

Letiště je hlavní základnou pro ofenzívu Moštarak, kterou mezinárodní síly zahájily v druhé půlce února proti radikálnímu hnutí Tálibán v sousední provincii Hílmand, uvedla ČTK.

Po atentátu následoval v Kandaháru výbuch bomby před policejní stanicí, při němž zahynul jeden člověk a 16 dalších bylo zraněno, informovala ČTK.

Útok přišel jen den poté, co nálož nastražená u silnice v provincii Hílmand zabila jedenáct civilistů.

Severoatlantická aliance se zatím k útoku nevyjádřila.

Reklama

Výběr článků

Načítám