Hlavní obsah

V Berlíně z nenávisti k Izraeli podpálili radnici. Shoří celé město, hrozí pachatelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní město Německa šokoval útok na radnici v městské části Berlín-Tiergarten. Neznámí pachatelé vypálili část přízemí a na vnější stranu budovy napsali nenávistné slogany a výhrůžky, píše web T-online.

V Berlíně z nenávisti k Izraeli podpálili radnici. Shoří celé město, hrozí pachatelé.Video: Reuters

 
Článek

Kolem 01:45 hodin uslyšel svědek tříštění skla a poté viděl, jak vyšlehly plameny z místnosti v přízemí bočního křídla budovy na Jonasstraße, kde se nachází úřad městské části. Útočníkům usnadnilo přístup k části, kde se nachází radnice, lešení. Celá budova prochází rekonstrukcí. Svědek poté, co začalo hořet, viděl dvě postavy, jak seskakují z lešení, píše deník Bild.

Foto: Reuters

V Berlíně z nenávisti k Izraeli podpálili radnici. Shoří celé město, hrozí pachatelé.

Na místo dorazily asi tři desítky hasičů, kterým se podařilo oheň brzo zvládnout. Nikdo nebyl zraněn. Zatím se vyšetřuje, jak oheň vznikl, ale první výsledky naznačují, že pachatelé vhodili do budovy Molotovův koktejl, píše web T-online.

Propalestinský dav zaútočil v Aténách na hotel, v němž byli izraelští turisté

Evropa

Plameny poničily jednu místnost a chodbu. V jedné místnosti a na chodbě budovy. Škody utrpěl i poblíž zaparkovaný vůz, na něj se přilepila roztavená roleta, která se dostala ven po výbuchu Molotovova koktejlu. Na části budovy se drolí omítka, zřejmě kvůli extrémní teplotě.

Další stěnu budovy pachatelé posprejovali nenávistnými hesly vůči Izraeli a hrozbami. „Hoří Gaza, hoří Berlín“, „Svobodná Gaza“, „Svobodný Hamás“ a „Varování Berlína, necháme ho shořet“.

Případ se vyšetřuje jako úmyslné žhářství, potvrdilo tiskové oddělení berlínské policie.

Nenávist vůči Izraeli opanovala i evropské vysoké školy. Byla obsazena další univerzita

Evropa

Výběr článků

Načítám