Hlavní obsah

Zřícení hotelu v Číně si vyžádalo nejméně čtyři mrtvé

Nejméně čtyři lidé přišli o život při zřícení hotelu ve městě Čchüan-čou na jihovýchodě Číny. Oznámily to tiskové agentury s odvoláním na čínské úřady. Hotel, který sloužil k izolaci lidí kvůli koronaviru, se zhroutil v sobotu večer místního času.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Záchranáři vedou ženu z trosek hotelu ve městě Čchüan-čou.

Článek

Záchranářům se podařilo v troskách najít 42 osob, uvedly úřady. Potvrdily smrt čtyř lidí, další čtyři utrpěli vážná zranění a jeden člověk zůstává v kritickém stavu, napsala agentura Reuters.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Zřícený hotel ve městě Čchüan-čou na jihovýchodě Číny.

Místo prohledává tisícovka hasičů a záchranářů, pod troskami se ještě mohou nacházet dvě desítky lidí, poznamenala agentura AP. Hotel s 80 pokoji sloužil k izolaci lidí, kteří přišli do styku s infikovanými. Město Čchüan-čou od začátku epidemie zaznamenala 47 potvrzených případů nákazy.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Čína ohlásila v pevninské části - tedy bez autonomního Hongkongu a Macaa - 44 nově potvrzených případů nákazy novým koronavirem během soboty, oproti 99 případům o den dříve. Nemoc COVID-19, způsobená koronavirem, si během soboty vyžádala 27 obětí, oproti 28 během pátku. Celkový počet obětí tím v pevninské části Číny stoupl na 3097.

Indie kvůli koronaviru zakázala výletním lodím kotvit ve svých přístavech

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám