Hlavní obsah

Záběry z Říma: Italská metropole se proměnila v město duchů

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Nejznámější turistické památky v Římě kvůli obavám z koronaviru a z nich vyplývajícím cestovním omezením zejí prázdnotou. Na záběrech, které v úterý zveřejnila agentura AP, je vidět liduprázdné prostranství před nejznámějším amfiteátrem světa – Koloseem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ulice Říma jsou kvůli koronaviru vylidněnéVideo: AP

 
Článek

Itálie se stala po Číně druhým největším ohniskem epidemie nového koronaviru na světě. Nemocí Covid-19, kterou způsobuje, se v zemi nakazilo už téměř 10 tisíc lidí a skoro 500 infekci podlehlo.

Opozice chválí vládu a kvituje zákaz akcí nad 100 lidí. Sněmovna ale jedná dál

Koronavirus

Italský premiér Giuseppe Conte v pondělí v reakci na vývoj epidemie s platností od úterý rozšířil karanténní opatření na celou zemi a v hlavním městě se to ihned projevilo. Lidé v Římě vycházejí jen v nutných opatřeních a neosiřely jen památky, ale i moderní centrum města.

Diametrálně odlišný byl pohled na prostranství před supermarkety, kde začali lidé po rozšíření karantény na celou zemi tvořit dlouhé fronty. Úřady ale ujišťují, že obchody zůstanou zásobené a otevřené, a situace se proto pozvolna uklidňuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Italové stojí kvůli koronaviru a karanténě fronty v obchodech.Video: AP/Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám