Hlavní obsah

Vláda schválila možnost vycestovat po 14. dubnu z Česka

Aktualizováno

Lidé budou po 14. dubnu možná moci v odůvodněných případech vycestovat z ČR. Vláda schválila návrh Ústředního krizového štábu. Vycestovat bude možné např na služební cestu či za příbuznými v případě, že Sněmovna prodlouží nouzový stav. Detaily podmínek vycestování bude krizový štáb teprve řešit. Ti, kdo z Česka vyjedou, ale budou muset po návratu do 14denní karantény.

Foto: ČTK

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

Vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) v pondělí po jednání vlády řekl, že by bylo možné vycestovat například na služební cestu, montáž výrobního zařízení, technickou opravu nebo třeba kvůli návštěvě lékaře či příbuzného. Po návratu budou muset lidé do dvoutýdenní karantény.

Podrobnosti bude štáb ještě řešit. Ministr vnitra Jan Hamáček chce, aby byl návrh co nejjednoznačnější. Informace poskytne podle mluvčí krizového štábu Kláry Dlubalové v úterý.

Vláda uvolnila opatření, některé obchody se od čtvrtka otevřou

Domácí

Zatím do Velikonoční neděle 12. dubna trvá až na výjimky zákaz vycestování obyvatel České republiky stejně jako zákaz vstupu cizinců do Česka.

První zákaz cestování přes hranice kabinet přijal s účinností od soboty 14. března, týkal se jen vymezených rizikových zemí. Už o dva dny později, tedy od pondělí 16. března, restrikci rozšířil na všechny státy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám