Hlavní obsah

Kvůli chybě bratislavské nemocnice skončilo 20 zdravotníků v karanténě

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Po různých odděleních Univerzitní nemocnice Bratislava ve čtvrti Ružinov se pohyboval pacient, u něhož byl potvrzen koronavirus. Dvacet zdravotníků tak muselo být kvůli chybnému kroku vedení nemocnice umístěno do karantény.

Foto: Profimedia.cz

Univerzitní nemocnice Bratislav ve čtvrti Ružinov

Článek

Pacient ležel na plicním oddělení a posílali ho na další vyšetření po různých odděleních nemocnice. Plicní kliniku museli zčásti uzavřít.

„Vzniklé situace je nám moc líto. Šlo o selhání lidského faktoru. Lékařka nepostupovala v souladu se směrnicemi hlavního hygienika a vedení univerzitní nemocnice,“ řekla televizi Markíza mluvčí nemocnice Eva Kliská. „Muž nepřišel do kontaktu s jinými hospitalizovanými pacienty a následně byl převezen na infekční kliniku,“ dodala mluvčí.

Slovensko se kvůli koronaviru stáhlo do ulity, nepouští do ní ani Čechy

Koronavirus

Čtyřicetiletý podnikatel přiletěl z Miami, telefonicky ředitelce nemocnice oznámil, že má vysoké teploty a špatně se mu dýchá. „Ředitelka mu řekla, ať přijede. Máme přitom jasné instrukce, že pacient má zůstat doma, přijede pro něj sanitka a bude umístěn na infekční kliniku v nemocnici na Kramárech,“ řekla webu sme.sk lékařka, která nechtěla prozradit své jméno.

Vlaky přes hranici nejezdí, Slováci na Břeclavsku zkusili vsadit na taxíky

Koronavirus

Muž absolvoval rentgen, spirometrii, CT vyšetření a pak byl umístěn na běžném plicním oddělení. Když pacient uvedl, že přiletěl z Miami, lékař mu udělal test a druhý den byla potvrzena infekce koronavirem. Všichni zdravotníci, kteří s pacientem přišli do kontaktu byli vystaveni nebezpečí a museli jít do karantény.

Podle televize Markíza zastávala lékařka a ředitelka ružinovské nemocnice také post hlavní poradkyně ministerstva zdravotnictví pro plicní nemoci. Této funkce se po propuknutí skandálu vzdala.

Reklama

Výběr článků

Načítám