Hlavní obsah

V Německu přibylo dalších 4700 nakažených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V Německu přibylo 4751 nakažených, počet potvrzených případů tak činí 57 298. Počet obětí stoupl o 66 na 455, uvedl v pondělí ráno Institut Roberta Kocha. Počet nakažených stoupl o devět procent, zato počet obětí vzrostl o 17 procent. I tak je ale smrtnost v Německu mnohem menší než v jiných zemích.

Foto: Daniel Karmann, ČTK/AP

Šití roušek v Německu

Článek

V Německu za týden otestovali 120 000 lidí, což je důvod, proč tak výrazně přibylo nakažených. Naopak smrtnost je v zemi velmi malá, činí jen 0,11 procenta, což ukazuje, že letalita nemoci nakonec nemusí být tak vysoká, jak se uvádělo. V jiných zemí zřejmě méně závažné případy unikly detekci.

Nejvíce postižené nákazou je Bavorsko s 13 989 potvrzenými případy a 127 oběťmi. Následuje Severní Porýní-Vestfálsko s 12 178 infikovanými a Bádensko-Württembersko. Výrazně postižené je také malinké Sársko, kde je 706 nakažených, ovšem počet nakažených na sto tisíc obyvatel činí 71, což je více než v Severním Porýní-Vestfálsku s 68, Bádensko-Württembersko má 99 případů na sto tisíc obyvatel a Bavorsko 108.

Značně zasažená je také metropole Berlín a přístav Hamburk, které mají více než 2000 případů každý.

Nejméně postiženými zůstávají Sasko-Anhaltsko a Meklenbursko-Přední Pomořansko.

Reklama

Výběr článků

Načítám