Hlavní obsah

V Česku je už 26 případů nákazy koronavirem

• Aktualizováno

Nemocnice Na Bulovce ohlásila v sobotu dalších pět pozitivních pacientů na koronavirus. Na twitteru to uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Počet nakažených v České republice tím stoupl na 26.

Foto: Virginia Mayo, ČTK/AP

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

„Koronavirus se také potvrdil u manželského páru, který byl v kontaktu s nakaženou ženou v Rakousku, ta se vrátila z Bostonu. U třech se projevily klinické příznaky, dva pacienti jsou bez obtíží. Nyní jsou všichni v domácí karanténě,” uvedl Vojtěch.

Cizinci s trvalým či přechodným pobytem v Česku (nad 90 dní), kteří se od 7. března vrátí z Itálie, musí zatelefonovat svému lékaři, který nařídí 14 dní karanténu. Existují některé výjimky, opatření se netýkají třeba strojvůdců nebo pilotů.

Policisté a hasiči budou podle Babiše od pondělí všem osobám překračujícím hranice rozdávat letáky a provádět namátkové kontroly na vybraných 10 hraničních přechodech, budou namátkově měřit teplotu. Týká se to i vlakových nádraží nebo letišť.

Ministr dopravy a průmyslu Karel Havlíček (za ANO) na Twitteru uvedl, že leták dostane také každý cestující mezinárodních vlakových spojů, informace budou i na odpočívkách a čerpacích stanicích ze směru z Německa a Rakouska.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám