Hlavní obsah

USA zažily nejhorší den. Koronaviru podlehlo nejméně 574 lidí

Spojené státy se staly pátým státem světa, kde koronaviru podlehly už více než 3000 lidí. Pondělí navíc bylo dosud nejhorším dnem v zemi, protože nemoci Covid-19, kterou koronavirus způsobuje, podlehlo nejméně 574 lidí.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Studentka medicíny v diskusi s mužem na parkovišti před univerzitou v Nevadě

Článek

Celkový počet mrtvých v zemi stoupl podle univerzity Johnse Hopkinse na 3004 a nejvíce jich eviduje stát New York, který zaznamenal 1218 fatálních případů.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

USA mají nejvíce potvrzených případů nákazy (přes 164 tisíc) na světě a odhaduje se, že počty budou nadále stoupat s rozšířenějším testováním. „Už jím prošlo více než milion Američanů. Duben pro nás bude těžký,” uvedl pro agenturu Reuters prezident Donald Trump.

Amerika se brání Newyorčanům na útěku

Koronavirus

Reuters ale připomíná, že milion Američanů jsou ani ne tři procenta populace Spojených států. USA sice v uplynulých dnech zvýšily svou testovací kapacitu, v poměru k velikosti populace ale stále testují méně než Itálie nebo Jižní Korea.

Hlavní expert vlády Anthony Fauci uvedl, že očekává druhou vlnu koronaviru na podzim. Zároveň ale vyjádřil přesvědčení, že Spojené státy na ni budou tou dobou lépe připraveny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám