Hlavní obsah

Stav britského premiéra je vážný, ale stabilizovaný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Stav britského premiéra Borise Johnsona se o trochu zlepšil, ale nadále zůstává na JIP, píše deník The Times s odkazem na vyjádření člena vlády. Vysoká horečka, která ho sužovala, se podle deníku snížila. Johnson strávil kvůli nemoci covid-19 již druhou noc na jednotce intenzivní péče.

Foto: ČTK/AP

Britský premiér Boris Johnson

Článek

Deník The Telegraph napsal, že se o ministerského předsedu stará profesor Richard Leach, který patří k největším kapacitám na plicní choroby ve Velké Británii. Premiérův stav je sice vážný, ale stabilní. Johnson zatím nemusel být připojen k plicní ventilaci. Dýchá sám a dostává vyšší přísun kyslíku.

Britský ministerský předseda byl na jednotku intenzivní péče přeložen v pondělí poté, co se u něj zhoršily potíže s dýcháním. Na lékaře se Johnson obrátil v neděli, protože jeho zdravotní stav se začal zhoršovat. Během jednání vlády, kterého se na dálku účastnil, kašlal a chrchlal. Doktoři mu radili, že by nic neměl podcenit a měl by neprodleně vyrazit do nemocnice.

Stačil jeden videohovor. Okamžitě vyrazte do nemocnice, řekli lékaři Johnsonovi

Koronavirus

Johnson nakonec rady lékařů uposlechl. Během nedělního televizního projevu britské královny Alžběty II. se odebral do nemocnice.

Jako svého zástupce Johnson pověřil ministra zahraničí Dominika Raaba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám