Hlavní obsah

Španělsko má znovu přes 800 mrtvých. Počet případů v zemi přesáhl 100 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Pátý den po sobě hlásí Španělsko více než 800 fatálních koronavirových případů. Za posledních 24 hodin zemřelo 864 lidí, napsal deník El País s odkazem na ministerstvo zdravotnictví. Španělsko také přesáhlo hranici 100 tisíc potvrzených případů.

Foto: Reuters

Pohřební služba odváží v rakvích oběti ze španělské nemocnice, zatímco zdravotníci tam přijímají nové pacienty

Článek

Ve Španělsku je celkem 102 136 nakažených, z nichž se 22 600 lidí vyléčilo. Po Spojených státech a Itálii se stát z Pyrenejského poloostrova stal třetí zemí na světě, kde počet potvrzených případů překročil hranici 100 tisíc.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Počet 864 mrtvých je navíc rekordní. Překonal i úterních 849, což bylo do té doby maximum. Nejvíce postiženým regionem zůstává madridský, následuje Katalánsko.

„Dosažení vrcholu epidemie neznamená řešení problému. Musíme zastavit stoupající křivku a virus porazit. Společně to zvládneme,“ napsal na Twitter ministr zdravotnictví Salvador Illa Roca.

Španělé o den odložili „zimní spánek“

Koronavirus

Španělsko v průběhu středy očekává přílet dalšího letadla z Číny, které by s sebou mělo přivézt tři miliony ochranných masek. Jedná se už o třetí spoj mezi Čínou a Španělskem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám