Hlavní obsah

Sítěmi se šíří zlá zvrhlost: naplivej do tváře seniorovi

Právo, (DPA, BBC), vpl

Irští politici jako první vyjádřili znepokojení nad tzv. koronavirovou výzvou na sociálních sítích, v jejímž rámci lidé záměrně kašlou přímo do tváře většinou starším neznámým lidem a videa s takovými činy zveřejňují na internetu.

Foto: Hannah McKay, Reuters

Zdravotníci v ochranných oděvech u sanitky před nemocnicí sv. Tomáše

Článek

Irský ministr zdravotnictví Simon Harris odsoudil takové „žerty“ jako „nechutné“ a dodal, že sám se již stal terčem takového cynického darebáctví.

„Můžeme, prosím, jako lidé brát do úvahy to, co se děje v Itálii a Evropské unii, kde každý den umírá několik stovek lidí na virus, který může být pro některé osoby smrtelný?“ upozornil Harris.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Linda Cullenová, šéfka mediální produkční společnosti, na Twitteru napsala, že na dublinském předměstí jí „do obličeje naplivali a zakašlali dva rozesmátí chlapci“.

Irský europoslanec James Lawless řekl, že odporný cynismus s kašláním a pliváním do tváří je „příliš vážný na to, aby se odbýval a omlouval tím, že kluci občas bývají takoví“.

Reklama

Související témata:

Související články

USA mají přes 100 000 nakažených

V USA evidují 100 717 případů onemocnění Covid-19, uvedla to na svém webu americká Univerzita Johnse Hopkinse. To je nejvíce na celém světě. V zemi dosud na...

Výběr článků

Načítám