Hlavní obsah

Papírnictví a prodejny obuvi. Vláda zvažuje, že je příští týden otevře

Ještě do Velikonoc by se mohla v Česku otevřít papírnictví a prodejny obuvi. Řekl to premiér Andrej Babiš v Rádiu Zet. Kabinet by podle něj také mohl otevřít některá venkovní sportoviště.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Andrej Babiš, ministryně financí Alena Schillerová a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

„Asi budeme chtít uvolnit i nějaké obchody, protože rodiče si to vyžadují z hlediska školy - papírnictví nebo obuv, protože samozřejmě děti rostou," uvedl ministerský předseda.

Otevření by se podle něj mohla dočkat venkovní sportoviště například pro cyklistiku, běh, in-line brusle, skateboarding, tenis, sportovní střelbu, letectví nebo kanoistiku. Babiš míní, že by to mohlo pomoci, i když omezení proti šíření nákazy koronavirem budou platit i přes velikonoční svátky.

Za pomoc živnostníkům vláda potlesk nesklidila, Babiš i Schillerová slibují změny

Koronavirus

Premiér minulý týden spekuloval, že by se mohly otevřít některé služby, například kadeřnictví. Vláda to původně měla projednávat už tento týden, nakonec k tomu ale nedošlo.

V Česku jsou v současnosti zavřené všechny prodejny s výjimkou potravin, drogérií, lékáren, zahradnictví a stavebnin. Otevřeny jsou i autoservisy. Internetové obchody fungují bez omezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám