Hlavní obsah

Osočovaná lékařka: Vzorek jsem přebírala v rukavicích, k přenosu nákazy dojít nemohlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékařka Soňa Peková, v pátek nepravdivě obviněná ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem z nestandardního odběru vzorku na koronavir, který měl vést až k jejímu pobytu v karanténě na Bulovce, čelí na sociálních sítích dalším útokům. A to přesto, že se jí Vojtěch omluvil.

Foto: Petr Horník, Právo

MUDr. Soňa Peková, vedoucí laboratoře Tilia Laboratories, kde objevili v testech koronavirus u dvou pacientů.

Článek

Autoři příspěvků Pekové vyčítají, že i když jinak mohla postupovat správně, udělala chybu při přebírání vzorku „z ruky do ruky“. Přitom se prý mohla nakazit od pacienta, který jí ho přinesl.

Vojtěch se omluvil lékařce, měl prý špatné informace

Koronavirus

Lékařka to v sobotu dopoledne na dotaz Práva rozhodně odmítla. „Vzorek jsem si přebírala v rukavicích, tak je to vždy standardně, i v ochranném jednorázovém oblaku. Pán tu nebyl ani minutu. Náš kontakt se rovnal tomu, jako když se minou na ulici dva lidé. Riziko nákazy nula,” řekla Peková.

„Nikdo z ministerstva zdravotnictví mne nekontaktoval,” dodala Soňa Peková.

To, že v nemocnici Na Bulovce nebyla, potvrdila Novinkám v sobotu dopoledne i mluvčí  Simona Krautová. „Asi se stala komunikační chyba. Naším pacientem není, Naším pacientem není, ani se nečeká na výsledky jejích vzorků,” potvrdila Krautová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám