Hlavní obsah

ON-LINE: Nakažených koronavirem je v Česku už 26

Aktualizováno

Nemocnice Na Bulovce ohlásila dalších pět pozitivních pacientů na koronavirus, uvedl na Twitteru ministr Adam Vojtěch. Nakažených je celkem 26.

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

BEZ KOMENTÁŘE: Vývoj počtu nakažených koronavirem na celém světě od 1. ledna do 5. března

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
Článek

ON-LINE byl ukončen.

21:10 - Nemocnice Na Bulovce ohlásila v sobotu večer dalších pět pozitivních pacientů na koronavirus, uvedl na Twitteru ministr Vojtěch. Nakažených je tak 26

19:24 - Česko přestává kvůli obavám ze šíření nového typu koronaviru vydávat víza na svém zastupitelském úřadu v íránském Teheránu. Úřadu to uložilo ministerstvo zdravotnictví v mimořádném opatření, které podepsal ministr Adam Vojtěch (za ANO). Írán hlásí prudký nárůst nakažených, obětí je 145 včetně dvou poslanců.

18:09 - Počet obětí koronaviru v Itálii vzrostl na 233, v pátek to bylo 197 obětí. Číslo zveřejnily italské úřady, uvedla ČT.

17:47 - Ministerstvo zdravotnictví začne příští týden rozdělovat zdravotníkům respirátory, které začalo centrálně pořizovat. Do dvou týdnů chce pak mít nastavený systém zásobování ochrannými pomůckami, řekl náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula.

17:08 - Ve Španělsku zemřeli na koronavirus dva lidé. Celkový počet úmrtí na následky nemoci Covid-19 v zemi je tak 10. Tři případy nákazy hlásí také Gruzie.

16:30 - Letiště v čínské Šanghaji zpřísnilo kontroly. Ukázalo se totiž, že si lidé koronavirus dováží z ciziny, což  přispívá k novým nákazám.

15:40 - Muž, který se nakazil koronavirem na lodi Diamond Princess, která kotvila kvůli karanténě dva týdny v Jokohamě, zemřel. Jedná se o sedmého pasažéra, který nemoci Covid-19 podlehl.

Foto: Issei Kato, Reuters

Diamond Princess v Jokohamě

15:25 - Kvůli epidemii nového typu koronaviru zrušil papež František své tradiční nedělní vystoupení na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu. Modlitbu Anděl Páně přednese ze své knihovny. Věřící budou moci jeho poselství sledovat na internetu.

14:30 - Další dva lidé zemřeli na koronavirus ve Francii. Celkový počet úmrtí v této zemi je 11.

14:10 - Koronavirem se nakazil kromě více než 4600 dalších Italů také šéf italské vládní Demokratické strany Nicola Zingaretti.

13:46 - Fotbalový klub FC Viktoria Plzeň prostřednictvím sociálních sítí žádá fanoušky, kteří se v posledních hodinách vrátili z Itálie, aby do Doosan Areny na sobotní utkání s Českými Budějovicemi nechodili.

13:40 -  Prudký nárůst případů nákazy novým koronavirem i obětí nemoci COVID-19, kterou způsobuje, ohlásilo dnes íránské ministerstvo zdravotnictví.

Za uplynulých 24 hodin podlehlo této chorobě dalších 21 osob, bilance obětí tak vystoupala na 145. Registrováno bylo také přes 1000 nových pacientů s prokázanou nákazou, celkem je jich nyní v zemi 5823, řekl na tiskové konferenci přenášené televizí mluvčí ministerstva Kijánúš Džahánpúr. Novému koronaviru podlehl podle jeho potvrzení už druhý poslanec íránského parlamentu.

12:50 - „Vzorek jsem si přebírala v rukavicích, tak je to vždy standardně, i v ochranném jednorázovém oblaku. Pán tu nebyl ani minutu. Náš kontakt se rovnal tomu, jako když se minou na ulici dva lidé. Riziko nákazy nula,” popsala Novinkám lékařka Soňa Peková, jak probíhalo testování pacienta s koronavirem, který se v soukromé laboratoři nechal otestovat.

„Nikdo z ministerstva zdravotnictví mne nekontaktoval,” dodala Soňa Peková.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch původně tvrdil, že kvůli své neopatrnosti skončila v karanténě v nemocnici Na Bulovce. V sobotu svá slova dementoval s tím, že dostal špatné informace, a lékařce se omluvil.

12:17 - Počet nakažených koronavirem v Německu stoupl na 684, což je o 45 více než v pátek večer.

12:11 - ČT: Ministr Vojtěch podepsal výjimku z nařízené vládní karantény. Nařízení se nevztahuje na řidiče nákladní dopravy a dopravní zdravotní služby ani na piloty dopravních letadel.

12:04 - Počet případů nákazy v Jižní Koreji přesáhl 7000. Dva lidé nemoci Covid-19 podlehli, celkem už je v Koreji 46 mrtvých na tuto nákazu.

11: 53 - Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se omluvil lékařce Soně Pekové, která podle jeho slov skončila kvůli nešikovnosti při odebírání vzorku od pacienta s koronavirem v karanténě v nemocnici Na Bulovce.

„Omlouvám se paní doktorce z laboratoře Tilia. Bohužel jsem od kolegů dostal špatnou informaci. Spletl jsem se a mrzí mě, že jsem paní doktorku vystavil takové negativní publicitě. Už jsem s paní doktorkou hovořil a omluvil se jí,” uvedl Vojtěch v prohlášení, které zaslala redakci Novinek.

11:12 - Nemocnice Na Bulovce Novinkám potvrdila, že lékařka Soňa Peková ze soukromé laboratoře Tilia, která potvrdila jeden z případů koronaviru, v karanténě u nich v zařízení vůbec nebyla. „Asi se stala komunikační chyba. Naším pacientem není, ani se nečeká na výsledky jejích vzorků,” potvrdila v sobotu dopoledne mluvčí nemocnice Simona Krautová.

10:52 - Vedení americké basketbalové NBA vyzvalo kluby, aby se kvůli šíření nákazy koronavirem připravily na možnost hrát zápasy bez diváků. Liga o tom informovala v pátek. Hvězda Los Angeles Lakers, LeBron James zareagoval prohlášením, že on před prázdnými tribunami nastupovat nebude.

Podle zámořských médií vedení kluby požádalo, aby nachystaly seznamy minimálního počtu zaměstnanců nezbytných k odehrání zápasů pro případ, kdy by musely být stadiony kvůli bezpečnostním opatřením uzavřeny. Zároveň je vyzvala, aby se připravily na zdravotní kontroly hráčů, členů realizačního týmu i rozhodčích.

„Hrát zápasy bez fanoušků je nemožné. Když na tribunách nikdo nebude, tak já hrát nebudu. Vždyť to hraju pro lidi," řekl James po pátečním vítězství 113:103 nad Milwaukee, ke kterému přispěl 37 body. „Hraju pro lidi a pro spoluhráče. O tom je basket. Jestli přijdu na zápas a nikdo tam nebude, tak nehraju," přidal.

9:19 - Další dva lidé se koronavirem nakazili na Slovensku. Podle úřadů se jedná o manželku a syna muže, u kterého byla přítomnost viru zjištěna v pátek. Čtyři Slováci jsou navíc mezi nakaženými v Rakousku.

9:08 - Na Floridě zemřeli dva lidé ve věku přes 70 let, kteří byli nakaženi koronavirem. Na lodi, která je v karanténě poblíž pobřeží San Franciska, je pozitivně testovaných 21 lidí.

Foto: Scott Strazzante, ČTK/AP

8:19 -  Novým typem koronaviru už se po celém světě nakazilo více než 100 tisíc lidí. Počet případů v posledních dnech roste především v Íránu a Jižní Koreji, aspoň jeden potvrzený případ nákazy už ohlásila většina evropských zemí.

V pátek se k nim připojilo jako poslední ze střední Evropy Slovensko, první případ nákazy koronavirem v pátek potvrdily také Srbsko, Vatikán a několik dalších zemí světa. Nejpostiženější v Evropě zůstává Itálie se 197 mrtvými a 4636 nakaženými.

8:12 - V Česku bylo dosud vyšetřeno na koronavirus 594 lidí, uvedl v sobotu ráno ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.  „Nadále platí, že máme 19 pozitivních pacientů,” uvedl na Twitteru.

Jedeme si užít prázdné sjezdovky. Češi vzdor varování vlády míří do Itálie

Koronavirus

22:09 - Řidiči kamionů, kteří pracovně cestovali do Itálie, budou mít možná výjimku z nařízené dvoutýdenní karantény. V České televizi to večer připustil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. „Je tu několik skupin, které budeme řešit individuálně. Jsou to řidiči kamionu, piloti. Těch lidí není moc,” prohlásil.

21:52 - Rakousko kvůli koronaviru zavede na hranicích s Itálií namátkové zdravotní kontroly. Zruší i letecké spoje s Jižní Koreou, Íránem, Milánem a Bolognou.

21:34 - V nemocnici v nizozemském Rotterdamu v pátek zemřel 86letý muž nakažený novým typem koronaviru. Jeho úmrtí je pro Nizozemsko prvním v souvislosti s globální epidemií nemoci COVID-19, informovaly světové zpravodajské agentury.

Další dvě úmrtí kvůli koronaviru oznámila Francie, kde kromě toho bilance nakažených od čtvrtečního večera narostla na 613 případů.

Francouzský premiér Édouard Philippe oznámil, že se od pondělí na dva týdny uzavřou školky, základní a střední školy ve dvou nejhůře postižených departementech - Oise severně od Paříže a Haut-Rhin na hranici s Německem a Švýcarskem.

Koronavirus v Česku má i roční kojenec. Lidé v karanténě můžou z domova pracovat

Koronavirus

20:35 - Mezi nakaženými je i roční kojenec. Tři nakažení koronavirem jsou podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha v domácím léčení a všech 19 pacientů je v dobrém zdravotním stavu. Ministerstvo zdravotnictví počítá s tím, že případní další nakažení mohou být léčeni doma, aby nezatěžovali zdravotnický systém.

20:27 - Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) v pátek večer potvrdil další potvrzený případ koronaviru. Za dnešek jich přibylo 7, celkem je tedy v Česku 19 potvrzených případů. 

20:21 - Ministři zdravotnictví EU v pátek vyzvali Evropskou komisi, aby urychleně zahájila společný nákup ochranných prostředků proti šíření koronaviru. Země by podle nich měly sdílet co nejvíce informací a koordinovat svá opatření.

18:48Nemoci COVID-19 způsobené novým typem koronaviru v Itálii za posledních 24 hodin podlehlo dalších 49 lidí, celkový počet mrtvých v zemi tak dosáhl 197. Italské úřady v nové bilanci zaznamenaly již 4636 případů nákazy, což je o 778 více než ve čtvrtek.

18:29 - Školy ze zlínského regionu, kde jsou zrovna jarní prázdniny, po vládním zpřísnění preventivních opatření proti koronaviru improvizují nad nenadálou situací. Leckdy jdou i dál, než požaduje vláda. A to i přesto, že třeba zlínský magistrát nařídil na pondělí plošné volno a zůstanou zavřeny.

„Náš ředitel nařídil karanténu učitelce, která je na prázdninách v Rakousku. Hospodářka školy celý týden lyžuje v Itálii a taky má na 14 dní utrum,“ popsala Právu učitelka z jedné vsetínské školy, která nechtěla být jmenována.

18:26 - Kvůli koronaviru se neuskuteční finále SP ve sjezdovém lyžování, které měla hostit Cortina d'Ampezzo. Ester Ledecká tak skončí druhá v pořadí sjezdu.

18:04 - Praha 6 apeluje na rodiče, aby příští týden neposílali děti do základních a mateřských škol. Tato zařízení ale neuzavře. Všechny ZŠ a SŠ desinfikuje.

17: 51 - Dceři muže z Děčína, u které se nově prokázala nákaza koronavirem, je dvanáct let. Původní informaci doplnila Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem. Jde tak o první případ nákazy dítěte v Česku.

Primář infekčního oddělení Pavel Dlouhý uvedl, že druhá nakažená, padesátiletá žena cestovala z Itálie ve stejném voze. „Ani jedna (žena) příznaky onemocnění COVID-19 nevykazovala. Dívka zůstane v izolaci doma, v níž již týden je. Padesátiletá pacientka s právě potvrzenou nákazou bude izolována na ústeckém infekčním oddělení," dodal Dlouhý.

17:46 - Pražská Fakultní nemocnice v Motole ruší od zítra kvůli nákaze koronavirem návštěvy na všech odděleních pro dospělé. Dětských oddělení se opatření netýká.

17:22 - Lufthansa seškrtá svůj letový plán kvůli koronaviru v příštích týdnech až o polovinu. Opatření má utlumit finanční dopady propadu poptávky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

17:19 - Mezi nově potvrzenými případy nákazy koronavirem je i nejstarší dcera muže z Děčína, u kterého se nemoc Covid-19 už projevila. Rodina cestovala autem do Itálie.

17:04 - Hejtmani se zástupci vlády se na dnešním jednání ve Strakově akademii dohodli na centrálních dodávkách ochranných prostředků a pomůcek. Podle náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly by to mělo zajistit do dvou týdnů potřeby ve zdravotnictví. Pak se dostane i na sociální ústavy a domovy seniorů, které roušky a respirátory také poptávají.

16:39 -  Dezinfekce kvůli koronaviru se rozšíří na všechna nádraží. Dosud platila pouze na hlavních vlakových nádražích. Česká pošta také začne od pondělí distribuovat informační letáky do 4,7 milionu domácností.

Ministr dopravy Karel Havlíček řekl, že navazuje na již zahájená dopravní opatření, kdy byly zrušeny lety do Číny, severní Itálie a Jižní Koreje a bylo rozhodnuto o mimořádné dezinfekci vagonů mezinárodních spojů a hlavních nádraží v krajských městech.

„Bude se to týkat nyní všech nádraží v České republice, to znamená jakékoli nádraží v jakémkoli městě prochází mimořádnou dezinfikací," řekl Havlíček. Je podle něj připraven v této souvislosti speciální štáb, ve kterém bude ředitel Správy železnic a ředitel Českých drah.

15:49 - Slovensko po potvrzení prvního případu nákazy koronavirem zakáže lety do Itálie a exkurze škol do zahraničí, uzavře nemocnice a věznice pro návštěvy.

15:46 - V boji proti onemocnění Covid-19 Francie zastropila ceny dezinfekčních prostředků, píše agentura DPA. Dezinfekce v balení 100 ml nesmí stát více než tři euro (75 Kč). Speciálním výnosem o tom v pátek rozhodla vláda. Cenové omezení bude platit až do 31. května. V souvislosti s šířením nákazy SARS-CoV-2 se ceny za dezinfekce zdvoj- až ztrojnásobily.

15:21 - V Česku už je 18 potvrzených případů nákazy novým koronavirem. V pátek odpoledne o tom na tiskové konferenci informoval český premiér Andrej Babiš (ANO).

15:01 - Ruské úřady v pátek ohlásily šest nových případů nákazy koronavirem, pět v Moskvě a jeden ve městě Nižnij Novgorod v centrální části země. "Všichni nakažení v posledních dvou týdnech navštívili Itálii," napsala agentura TASS s odvoláním na krizový štáb.

14:46 - Ve Francii podle tamních médií po nákaze koronavirem zemřeli další dva lidé, obětí už tak je devět. Počet nakažených od čtvrtka stoupl ze 423 na 577.

14:43 - V Česku už bylo laboratorně potvrzeno patnáct případu nákazy novým koronavirem. V pátek odpoledne o tom na tiskové konferenci informoval český premiér Andrej Babiš (ANO). Oznámil tak tři nové případy výskytu onemocnění Covid-19 na našem území.

14:40 - Největší tuzemská letecká skupina Smartwings kvůli dopadům šíření koronaviru zavedla úsporná opatření. Snižuje mzdové náklady a připouští redukci letů.

14:24 - Peru potvrdilo první případ nákazy novým koronavirem, který se od prosince šíří do světa z Číny. Infikovaným je pětadvacetiletý muž, který se nedávno vrátil ze Španělska, Francie a Česka. Více informací o nakaženém nejsou známé.

14:04 - Hejtmani se s vládou dohodli na centrálních dodávkách ochranných prostředků, jednotném informování o koronaviru a upřesnění podmínek karantény.

14:03 - Aerolinky ze skupiny Lufthansa nabízejí možnost zdarma si změnit rezervaci u všech letů, které se uskuteční do 30. dubna. Podobnou nabídku má i KLM.

Testy na koronavirus spustila americká Národní garda na loď v karanténě z vrtulníku

Koronavirus

13:53 - Úplný zákaz návštěv na lůžkových odděleních vyhlásila v pátek kvůli koronaviru Krajská nemocnice v Liberci, největší zdravotnické zařízení v Libereckém kraji. „Platí to nejen pro nemocnici v Liberci, ale i v Turnově a Frýdlantu,“ řekl mluvčí nemocnice Václav Řičář. Už od pondělí jsou ze stejného důvodu zakázané návštěvy v nemocnici v České Lípě. Uzavřené pro návštěvy zůstávají také nemocnice v Jablonci a Jilemnici, kde původně zákaz vyhlásili kvůli chřipce.

13:40 - Z celého světa bylo od prvního výskytu ohlášeno přes 100 tisíc případů nákazy novým koronavirem, uvádí web výzkumníků americké Johns Hopkins University

13:28 - V domácí karanténě je kvůli riziku nákazy novým typem koronaviru 1011 lidí. Nejvíc v Praze (341), odkud pochází čtyři potvrzené případy.

13:00 - Egyptské ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že se nákaza koronavirem potvrdila u 12 osob z výletní lodi, která se plavila po Nilu z Luxoru do jihoegyptského Asuánu. Dosud Egypt zaznamenal tři případy nákazy koronavirem, přičemž jeden člověk se podle úřadů plně uzdravil. Dva z nakažených byli cizinci.

12:55 - Zlínská radnice kvůli riziku šíření koronaviru zavře v pondělí na jeden den všechny své základní školy. Ředitelé mají vyhlásit jednodenní ředitelské volno. Ve Zlínském kraji mají tento týden děti jarní prázdniny a mnoho se jich vrací ze zimní dovolení z Itálie. I proto hygienici vyzvali všechny rodiče, aby nechali své děti, které se vrátily z Itálie, ve dvoutýdenní karanténě doma. K tomu vyzvala i pedagogy vracející se z Apeninského poloostrova.

V Jižní Koreji posílají do karantény bankovky, část spálí

Koronavirus

12:27 - Koronaviru v Íránu podlehlo za poslední den dalších 17 lidí a bilance obětí tak vystoupala na 124, oznámilo ministerstvo zdravotnictví. Nakažených je skoro 5000, přičemž více než 1000 případů přibylo v posledních 24 hodinách.

11:59 - Další ze zemí, kde se objevil koronavirus, je Srbsko. Infikoval se 43letý muž ze severosrbského města Subotica. Nedávno pobýval v Budapešti. Zdravotní stav nakaženého je podle ministra dobrý.

11:53 - Nákaza se rozšířila také do Vatikánu. Infikován byl jeden pacient místního zdravotnického střediska, které bylo dočasně uzavřeno kvůli dezinfekci. Vatikánský městský stát má asi tisíc obyvatel a leží obklopen italskou metropolí. V Římě už se nákaza koronavirem potvrdila v předchozích dnech.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Náměstí sv. Petra ve Vatikánu

11:48 - Slovensko jako poslední země ve střední Evropě potvrdilo první případ nákazy novým typem koronaviru. Dvaapadesátiletý pacient je v nemocnici, řekl premiér Peter Pellegrini. Muž nebyl v žádné ze zemí, kde se nemoc vyskytla, ale v Itálii pobýval jeho syn.

11:22 - První úmrtí spojené s novým koronavirem ohlásilo také Nizozemsko. V nemocnici v Rotterdamu zemřel nakažený 86letý muž.

11:19 -  Rodiče dětí, které byly o jarních prázdninách v rizikových oblastech Itálie, mají ihned po návratu kontaktovat územní pracoviště Krajské hygienické stanice Středočeského kraje podle místa bydliště. Doporučení školám v kraji rozeslal krajský úřad po konzultaci s hygieniky. Tento týden mají v kraji jarní prázdniny okresy Praha-východ, Praha-západ, Mělník a Rakovník.

10:47 - Italský ministr zahraničí Luigi Di Maio kritizoval americkou televizi CNN, že zkresluje realitu o nákaze novým koronavirem. Di Maiovi se nelíbila mapa ke zpravodajství CNN o koronaviru, na níž červené šipky vycházející z Itálie míří do různých zemí, zatímco u Číny, odkud se virus do světa od prosince šíří, nebylo nic.

10:32 - Jižní Tyrolsko bylo prohlášeno za rizikovou oblast kvůli nákaze koronavirem. Severoitalská provincie je přitom oblíbenou prázdninovou destinací a podle údajů Státního statistického institutu (ASTAT) registruje oblast od listopadu 2017 do října 2018 přes 33 milionů přenocování.

10:21 - Babiš vyzval zaměstnavatele, aby zaměstnancům, kteří mají zůstat doma dva týdny po návratu z Itálie, umožnili pracovat na dálku.

Foto: Manuel Silvestri, Reuters

Náměstí sv. Marka v Benátkách

10:18 - Česká zemědělská univerzita, kde učil profesor nakažený koronavirem, po přerušení opět zahájí výuku od 9. března. Škola to oznámila v tiskové zprávě s tím, že tak rozhodla po konzultaci s hygieniky. Všichni studenti i kolegové, se kterými se profesor setkal, jsou v karanténě.

10:04 - Premiér Andrej Babiš po jednání s náměstkem Romanem Prymulou vyzval Čechy, aby kvůli koronaviru nejezdili nikam do Itálie. Lidé, kteří se budou vracet, mají zůstat dva týdny doma.

9:42 - V Německu se za posledních 24 hodin objevilo 185 dalších případů nákazy koronavirem. Celkem jich úřady zaznamenaly 534.

8:55 - Nejméně 90 nakažených lidí je v Norsku. Většina (67) z nich potvrdila, že nakažení byli poslední dobou v Itálii, odkud si nemoc Covid-19 nejspíš přivezli.

V Německu zabije koronavirus až 280 tisíc lidí, tvrdí vědec

Koronavirus

8:26 - Žádné nové případy koronaviru za posledních 24 hodin v provincii Chu-pej, hlásí Čína. Od vypuknutí nákazy je to poprvé. V Chu-peji sídlí město Wu-chan, kde se koronavirus objevil poprvé.

8:04 - Nejpozději na konci března nebude ve Wu-chanu, epicentru epidemie, žádný nový případ koronaviru, tvrdí vědci.

7:56 - „Epidemie je nebezpečím pro každou zemi, bohaté i chudé,” uvedla Světová zdravotnická organizace (WHO). Svět by podle ní měl vnímat koronavirus s větší vážností.

Lékař z Prahy se vrátil z Itálie nakažený, ještě dva dny ordinoval

Koronavirus

7:52 - Ve státě Washington přibyli další dva mrtví na nákazu koronavirem. Celkem  je v zemi 228 nakažených, 14 lidí nemoci Covid-19 podlehlo. Spojené státy se také připravují na „druhou vlnu” viru, která podle amerických vědců přijde příští zimu. V létě by se situace měla uklidnit.

7:15 - Austrálie zavřela kvůli šíření Covid-19 první školu, napsala agentura Reuters. Virem se nakazil 16letý žák chlapecké střední školy v největším městě země Sydney. Austrálie dosud informovala o 60 infikovaných a nemoci COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, zde podlehli dva senioři.

Většina z infikovaných Australanů se nakazila v zahraničí, ale teenager ze školy na severu Sydney se nakazil v Austrálii.

7:00 - Pevninská Čína podle zprávy z pátečního rána zaznamenala za jeden den 143 případů nákazy novým typem koronaviru a 30 úmrtí nakažených. Celkem eviduje Čína 80 552 případů infekce a 3042 obětí.

6:50 - Jižní Korea oznámila 196 nových případů nákazy koronavirem a sedm dalších obětí. Informovalo o tom jihokorejské Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí. Celkem je v korejské republice 6284 případů infekce  a 42 mrtvých.

Reklama

Výběr článků

Načítám