Hlavní obsah

Olomoucký kraj hlásí první případ koronaviru. Cizinec se vrátil z Anglie

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

První potvrzený případ nákazy novým typem koronaviru hlásí i Olomoucký kraj. Pacientem je Japonec, zaměstnanec zahraniční firmy, který žije v Olomouci. Informoval o tom v úterý v průběhu mimořádného zasedání bezpečnostní rady kraje olomoucký hejtman Ladislav Okleštěk (ANO).

Foto: Jiří Růžička, Právo

Infekční oddělení Nemocnice Prostějov

Článek

„Cestovatelská anamnéza nakaženého muže odpovídá výskytu koronaviru a klinické příznaky také. Jsou standardní,“ uvedl hejtman.

Muž byl podle něj na služební cestě v Anglii a zdržel se chvíli v Mnichově. Od začátku března byl po návratu do Česka v karanténě. „Žije sám, a protože se u něj příznaky nemoci postupně zhoršovaly, kontaktoval lékaře, a nakonec se ukázalo, že je nakažený koronavirem,“ konstatoval hejtman.

Koronavirus ovlivnil i Sněmovnu. V karanténě jsou tři poslanci

Koronavirus

Průběh nemoci u muže ošetřovaného na infekčním oddělení prostějovské nemocnice není podle něj momentálně závažný. Zatím není rozhodnuto, zda zůstane v péči prostějovských lékařů, nebo bude přepraven do pražské Nemocnice Na Bulovce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám