Hlavní obsah

Nesehnali jste kvůli panice toaletní papír? Australské noviny přidaly prázdné stránky

Novinky, tcs

Panické vykupování zásob kvůli koronaviru není jen doménou České republiky. V australském Severním teritoriu obyvatelé ve velkém vykupují toaletní papír, který se rázem stal nedostatkovým zbožím. Bleskurychle zareagovaly místní noviny a čtvrteční číslo vyšlo s osmi prázdnými listy, které mohou čtenáři využít, jak sami uznají za vhodné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V australských novinách vyšel toaletní papírVideo: Reuters

 
Článek

Navzdory uklidňování úřadů i výrobců Australané berou obchody útokem. Jejich hlavním cílem je toaletní papír.

Řetězec supermarketů Woolworth ve středu oznámil kvůli zvýšené poptávce omezení maximálního počtu rolí toaletního papíru, který si jednotlivec může koupit, na čtyři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé po celém světě kvůli koronaviru nakupují zásobyVideo: @rochal via Spectee, AP/Reuters

S humorem k situaci přistoupil list NT News, který vydal čtvrteční číslo s osmi prázdnými stránkami navíc. „Došel toaletní papír? NT se postará,“ uvedly noviny.

„Obyvatelé Teritoria nyní opravdu hodně potřebují toaletní papír, takže jsme jim poskytli to, co žádají,“ uvedl šéfredaktor novin Matt Williams s tím, že se číslo prodává dobře a rozhodně „nestojí za h....“.

Nákupní mánie související s panikou kolem šíření koronaviru trvá v australských supermarketech už zhruba týden. Lidé vykupují i základní potraviny, toaletní papír je však hitem číslo jedna.

Nejen potraviny a roušky. Na dračku jdou také kondomy

Koktejl

Jak dodává australské vydání deníku Guardian, není zatím jasné, proč se Australané zaměřují právě na tento produkt. Austrálie zatím zaznamenala 60 nakažených, z toho dva lidé zemřeli a 22 se jich plně zotavilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám