Hlavní obsah

Na stovce nádraží v Česku přibyly kvůli koronaviru stojany s dezinfekcí

Novinky, Natálie Lošková

Správa železnic začala instalovat stojany s dezinfekcí na všechna krajská nádraží a další frekventované stanice. Dezinfikovat si ruce tak mohou od pondělí cestující zhruba na stovce nádraží po celé republice. Správa železnic je zavedla mezi další preventivní opatření proti nákaze koronavirem, jakými jsou také mimořádný úklid všech nádraží či informační tabule pro cestující.

Rozmisťování stojanů s dezinfekcí kvůli koronaviruVideo: Novinky

 
Článek

Už od soboty mohli cestující najít stojany s dezinfekcí například v Praze na hlavním nádraží, na Smíchově, v Holešovicích, ale také v Plzni, Hradci Králové, Pardubicích nebo v Ostravě.

„Dnes instalace pokračují na dalších desítkách míst, jakými jsou příhraniční oblasti a další frekventovaná místa, například Třinec, Žďár nad Sázavou, Karlovy Vary či Mladá Boleslav,“ řekla v pondělí Novinkám mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Zlomový případ, u pražského taxikáře není jasný zdroj nákazy

Koronavirus

Stojany přibydou prioritně také v Brně na hlavním nádraží nebo ve stanicích Jihlava, Havlíčkův Brod, Znojmo, Tábor, Olomouc, Písek, poté Benešov, Žďár nad Sázavou, Hodonín či Veselí nad Moravou.

Foto: Novinky

Informační tabule pro cestující

Od soboty zavedli správci i další opatření, jakými jsou mimořádný nepřetržitý úklid, který spočívá v dezinfikování podlah, veřejných prostor a WC. Speciálně se zaměřuje na madla a kliky, tedy místa, kterých se cestující dotýkají nejčastěji. Ve všech stanicích, které mají WC, zajišťuje také dostatek mýdla a papírových ručníků.

„Na všech nádražích jsme posílili také informovanost cestujících prostřednictvím infotabulí a bannerů. V reakci na nařízenou karanténu probíhá informování také těch cestujících, kteří se vracejí z pobytu z Itálie, jak se zachovat a jak postupovat,“ řekla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám