Hlavní obsah

Na Britských ostrovech byl zatčen první člověk za porušení karantény. Hrozí mu vězení

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První případ porušení karantény řešili ve čtvrtek večer policisté na ostrově Man. Šestadvacetiletého muže zadrželi, když neuposlechl nařízení o 14denní karanténě po příjezdu na ostrov. Muži kromě vysoké pokuty hrozí i nepodmíněný pobyt za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podezřelý muž byl zadržen na ostrově v Irském moři osmačtyřicet hodin poté, co bylo vydáno nařízení o karanténě pro všechny, kteří na ostrov, který je britským korunním závislým územím, přicestují. Policie dostala instrukce, aby zadržela každého, kdo nařízení poruší, a to i v případě, že se u osoby neprojevují žádné příznaky nákazy novým koronavirem.

Šestadvacetiletému muži, jehož jméno nebylo zveřejněno, nyní hrozí pokuta ve výši až 10 tisíc liber (300 tisíc korun), a také odnětí svobody až na tři měsíce, pokud bude u pátečního soudu shledán vinným.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Na ostrově je zatím potvrzen jeden případ nákazy novým koronavirem. „Snažíme se chránit obyvatele ostrova a zajistit, aby běžný život na ostrově mohl pokračovat i v této situaci,” uvedl ministr Howard Quayle, jenž má správu ostrova ve své kompetenci.

Britové objevili v krvi pacienta protilátku, která může přemoci koronavirus

Koronavirus

„Nedoporučujeme cestovat mimo ostrov. Ustanovená opatření jsou dělána proto, aby ochránila naše občany během této nejisté situace,” dodal Quayle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám