Hlavní obsah

Mezinárodní letiště v Tulse se kvůli koronaviru proměnilo v obří parkoviště letadel

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šíření nového typu koronaviru vedlo k přerušení velké části leteckých spojů. Aerolinky kvůli tomu řeší neobvyklý problém – kam letadla zaparkovat. Letiště v americké Tulse se v těchto dnech proměnilo v obrovské parkoviště.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mezinárodní letiště v americké Tulse se proměnilo v parkoviště letadelVideo: Reuters

 
Článek

Počet letadel zaparkovaných na letišti se od začátku krize zdvojnásobil na pět tisíc, uvedla agentura Reuters. A další letadla mají ještě dorazit.

Týká se to například strojů australských Qantas Airways nebo Singapore Airlines, které budou další linky rušit v následujících týdnech.

Smartwings a ČSA zastavují všechny linky z Česka i do něj

Koronavirus

Americké United Airlines a American Airlines uvedly, že zatím parkují ve vlastních hangárech. Delta Air Lines situaci stále řeší.

Australská letiště v Melbourne a Brisbane nabízejí parkování zdarma.

ČSA a Smartwings parkují v Praze

Letecké spojení se zahraničím přerušila i Česká republika. To se dotýká i místních aerolinek Smartwings a ČSA ze skupiny Smartwings.

„Pro Smartwings je domovským letištěm Praha, zatím nám parkovací pozice v Praze stačí,” okomentovala situaci pro Novinky mluvčí skupiny Vladimíra Dufková.

Letecká spojení z Česka i do Česka obě společnosti postupně pozastavily k 13. a 16. březnu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám