Hlavní obsah

Letecké záběry: Policisté zadrželi na Olomoucku skupinu cyklistů, pohybovali se v zakázané zóně

– Olomouc
Právo, Miloslav Hradil

Policisté stále řeší případy lidí, kteří nerespektují pravidla pohybu v oblasti na Olomoucku, kterou hygienici v pondělí uzavřeli v obavě z šíření koronaviru, případně se ji snaží opustit, přestože policie již informovala, že prostor monitoruje i za pomoci vrtulníku a dronů. Právu to v sobotu řekla policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

LETECKÉ ZÁBĚRY: Policisté zadrželi na Olomoucku skupinu cyklistůVideo: Policie ČR

 
Článek

„Někteří lidé upozornění, zákazy a nařízení nerespektují. V uzavřených lokalitách na Litovelsku a Uničovsku, které jsou nepřetržitě monitorovány, jsme zaznamenali skupinku osob, která se pohybovala v zakázané zóně,“ uvedla mluvčí.

Na přiloženém videu je vidět, že se jedná o čtyři cyklisty, kteří jeli po lesní cestě. Když dojeli k pásce, ohraničující zakázané pásmo, podlezli ji a pokračovali dále. Za chvíli pak dojeli na křižovatku, kde již na ně čekala policejní hlídka se psem.

„Policisté zjistili totožnost osob, jejich jednání zadokumentovali a bude postoupeno příslušnému správnímu orgánu k vyřízení,“ konstatovala Dolejšová.

Požádala přitom veřejnost o respektování veškerých nařízení, která jsou v souvislosti s nouzovým stavem pro celou republiku vyhlášena. „V případě jejich nedodržování již nebudeme tolerantní, ale přistoupíme k postihům. Správní orgán může dle charakteru přestupkového jednání uložit sankci až do výše tří miliónů korun,“ varovala Dolejšová.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

V Olomouckém kraji bylo v od sobotního rána postupně oznámeno dalších devět případů nákazy novým typem koronaviru, celkem ji úřady v kraji evidují u 71 lidí. Čtyři naposledy potvrzené nákazy jsou z obvodu Litovel, který společně s Uničovem a 19 okolními obcemi spadá do uzavřené oblasti.

V hygieniky uzavřeném území je evidováno 58 nakažených osob. Dva nové případy nákazy dnes přibyly na Olomoucku a tři na Prostějovsku. Na sociálních sítích o tom informoval olomoucký hejtman Ladislav Okleštěk (ANO).

Reklama

Související články

Na Olomoucku uzavřeli kvůli koronaviru 21 obcí

Kvůli šíření koronavirové nákazy hygienici v pondělí ráno neprodyšně uzavřeli Uničov, Červenku a Litovel na Olomoucku. Později rozšířili opatření na dalších 18...

Výběr článků

Načítám