Hlavní obsah

Italský herec byl kvůli karanténě zavřený 36 hodin s mrtvolou své sestry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plných 36 hodin byl uvězněn známý italský herec Luca Franzese, hvězda krimiseriálu Gomorra, s mrtvým tělem své sestry Teresy Franzesové. Sedmačtyřicetiletá žena zemřela v sobotu na nákazu koronavirem. Teprve poté, co Franzese natočil emotivní video a umístil ho na sociální sítě, donutil úřady, aby začaly jednat a tělo zemřelé odvezly, napsala agentura Reuters.

Foto: LUCA FRANZESE, Reuters

Italský herec Luca Franzese

Článek

U Teresy Franzeseové se začala nákaza koronavirem projevovat minulý týden. Bratr trval na tom, aby si nechala udělat testy. Žena navíc trpěla epilepsií. Její stav se ale dramaticky horšil a nákaze podlehla v sobotu, ještě dříve, než byly známy výsledky testů. Když rodina žádala pohřební službu, všechny odmítly tělo zesnulé vyzvednout. Stejným způsobem jednala i místní nemocnice.

„Moje sestra včera zemřela, pravděpodobně na plicní chorobu COVID-19. Od včerejška čekám, až mi příslušné instituce odpoví a přijedou vyzvednout tělo mé sestry. Zatím nikdo nedorazil,“ řekl Franzese ve videu zveřejněném na Facebooku. Za ním je vidět tělo Teresy. „Jsme zničeni. Itálie nás opustila. Zůstaneme spolu a budeme silní. Prosím, sdílejte toto video,“ řekl a snažil se zadržet slzy.

Co se smí a nesmí po vyhlášení nouzového stavu

Koronavirus

Teprve po zveřejnění tohoto videa, po více než 36 hodinách čekání, dorazili do domu v ochranných oblecích hygienici, zesnulou odvezli a vzápětí bez obřadu pohřbili. Rodina zůstala v karanténě, testy potvrdily, že Teresa se opravdu nakazila koronavirem SARS-CoV-2 a infikovali se také další dva členové rodiny.

V Česku je 116 nakažených koronavirem

Koronavirus

Itálie zavřela téměř všechny své obchody s výjimkou prodejen s potravinami a lékáren. Na nákazu zemřelo v zemi 827 lidí, dalších více než 12 tisíc jich je nakažených.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám