Hlavní obsah

Hrozí kolaps mobilní sítě? T-Mobile má nedostatek ochranných pomůcek pro techniky

– Praha

Mobilní operátor T-Mobile se kvůli opatřením proti šíření koronaviru potýká s nedostatkem ochranných pomůcek pro technické pracovníky, kteří zajišťují provoz sítě. Firma čeká, že to stát vyřeší. Vyplývá to z vyjádření společnosti.

Foto: Nacho Doce, Reuters

Respirátor (ilustrační foto)

Článek

Firmě například chybí respirátory a dezinfekce pro techniky, kteří spravují síť například v nemocnicích, a pro ty, kteří pracují u zákazníků v domácnostech.

"Co nás bohužel aktuálně trápí, je nedostatek ochranných pomůcek pro technické pozice zajišťující nezbytně nutný provoz konektivity, která je a ještě více bude v této situaci klíčová. Zároveň respektujeme klíčovou roli státu v koordinaci dostupnosti ochranných prostředků a budeme v tomto směru plně součinní v dalších krocích," řekla mluvčí Martina Kemrová.

T-Mobile dodal, že rovněž odvolal plánované akce nad 50 osob a ověřuje, zda jeho technici nevyjíždějí do domácností či provozů s vyšší pravděpodobností nákazy. Rozšířil rovněž možnost využití home-office i na pozice, které dosud tuto možnost neměly.

Situaci firma monitoruje denně. "Zavedli jsme povinnou dvoutýdenní karanténu po návratu z rizikových oblastí, minimalizovali jsme zahraniční služební cesty a vydali jsme preventivní opatření pro naše dodavatele," dodala mluvčí.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Reklama

Související témata:

Související články

Koronavirus kazí plány Microsoftu i Googlu

Neuplyne prakticky měsíc, aby se nekonala nějaká velká tisková konference předních technologických společností. Hned několik akcí měly od začátku roku...

Výběr článků

Načítám