Hlavní obsah

Hospoda na Znojemsku měla i přes vládní nařízení otevřeno. Postih hrozí i hostům

Právo, miv
Aktualizováno

Hostinský v obci u Hrušovan nad Jevišovkou na Znojemsku se i přes vládní zákaz rozhodl ve středu vpustit do svého lokálu lidi a podobných případů řešili policisté v posledních dnech víc. Majitele i hosty čeká postih.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na nečekaně živou hospodu narazili policisté v obci u Hrušovan nad Jevišovkou ve středu večer.

„Narazili na jednu provozovnu, která dle vládního nařízení měla být pro veřejnost zavřena. Policisté ale zjistili, že majitel umožnil místním chlapům vstup do pohostinství. Policisté uvedenou událost zdokumentovali a pro podezření z přestupku postoupí k dalšímu šetření správnímu orgánu,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. Konkrétní obec nejmenoval.

V brněnské hospodě se vesele kouřilo a pilo

Koronavirus

Majitele čeká postih, stejně jako všechny, kdo byli v době kontroly v podniku. A obdobný postih nemine ani majitele podniku v brněnské ulici Veveří.

Cigaretový dým, stoly, poseté sklenicemi, to vše napovídalo, že hosté byli na místě už delší čas před příchodem policie.

Foto: Policie ČR

V brněnském Veveří zákaz hostinského od kšeftu neodradil

To samé platí i u případu z Hrušovan u Brna, o němž policisté informovali už minulý týden. Tam policisté našli otevřenou hospodu hned dvakrát. Uvnitř podle nich v rozporu se zákonem „hrála hlasitá hudba, rozléval se alkohol a navíc se zde i kouřilo”.

Jihomoravští policisté řešili ve středu i porušení nařízení o zakrývání obličeje. Na muže bez roušky, který se pohyboval v ulicích Znojma, přišli na základě upozornění lidí. Na výzvu k nápravě nereagoval.

Dvacítka lidí v Uherském Hradišti popíjela na zahrádce. Je otevřeno, hlásal nápis

Koronavirus

„Policisté muže zajistili a pro podezření z psychických problémů jej následně předali do zdravotnického zařízení. Za porušení vládního nařízení a neuposlechnutí výzvy policistů jeho jednání prověřujeme jako podezření z přestupkového jednání a spisový materiál předáme k dalšímu řešení správnímu orgánu,“ dodal Zámečník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám