Hlavní obsah

Hejtman Bernard hrozí svému náměstkovi žalobou

Právo, Jiří Šolc

Žalobu za výroky v médiích na svého vlastního náměstka a stranického kolegu zvažuje hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard (ČSSD). Náměstek pro místní rozvoj Ivo Grüner totiž označil hejtmanovo chování spojené s jeho nakažením koronavirem za nezodpovědné.

Foto: plzensky-kraj.cz

Hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard

Článek

„Předal jsem věc svému právníkovi, zvažuji právní obranu,“ řekl Právu Bernard s tím, že nebude věc dál komentovat.

Někteří krajští politici, včetně Grünera, kritizovali hejtmana za to, že nedostatečně dodržel karanténu, a mohl tak ohrozit další lidi. Na Bernardovu hlavu se také snesla kritika za to, jak ohledně své nákazy komunikuje.

„Vůbec s námi nekomunikoval, jsem náměstkem 12 let, ale tohle jsem ještě nezažil. Každý jiný kolega nám dal hned vědět alespoň sms zprávou, jak mu test dopadl. O hejtmanově onemocnění jsem se dozvěděl až z televize a Facebooku. Pak mi ještě v neděli v 9 večer zavolá, ani nepozdraví, a hned začne s tím, že na mě podá žalobu. Tomu fakt nerozumím,“ řekl Právu hejtmanův stranický kolega a náměstek Ivo Grüner.

Policie prověřuje vedení Plzeňského kraje kvůli šíření koronaviru

Krimi

Hejtman urgoval krajské radní, ať vše řeší online nebo po telefonu, podle kritiků ale k sobě do kanceláře pozval 1. 4. vedoucí krajského úřadu, úředníky a další lidi. O dva dny později pak potvrdil, že je pozitivní na koronavirus. Na svém profilu na Facebooku napsal, že po ukončení první patnáctidenní karantény na sobě pociťoval příznaky mírné svalové horečky.

„Abych nic nezanedbal, nechal jsem si provést opakované testy, které prokázaly, že jsem covid pozitivní. Dnes jsem nastoupil do druhé karantény,“ stálo v hejtmanově prohlášení.

Plošné testování podstoupí 17 000 Čechů. Jak se budou vybírat?

Koronavirus

„Tak snad, když se zvlášť v dnešní době cítím špatně, tak zůstanu doma a počkám na výsledek testu, nezačnu se přeci scházet s lidmi,“ uzavřel Grüner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám