Hlavní obsah

Nejmladší oběť koronaviru v Evropě: Zemřela dvanáctiletá dívka

Brusel
Aktualizováno

Evropa má zatím nejmladší oběť nového koronaviru v Evropě. Stala se jí teprve dvanáctiletá Belgičanka. S odvoláním na mluvčího belgické vlády Emmanuela Andreho o tom v úterý informoval deník The Daily Mail.

Foto: Pool, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Děti a mladí lidé nespadají do rizikových skupin a podle odborníků by si měla jejich těla s nemocí Covid-19 poradit. Našly už se ovšem i výjimky. Zda dívka trpěla nějakou jinou chorobou nebo zdravotní komplikací, zatím není známo.

Další mluvčí belgické vlády Steven Van Gucht novináře informoval, že dívka měla tři dny vysoké horečky, a potvrdil, že byla pozitivně testována na koronavirus. Žádné další podrobnosti k její zdravotnímu stavu ale neuvedl.

Belgická královská rodina zvolila během pandemie osobitý přístup k lidu

Koktejl

V Belgii bylo zaznamenáno již téměř 12 tisíc nakažených, přičemž víc než 500 lidí nový koronavirus SARS-CoV-2 usmrtil. Dosud žádná z obětí ale nebyla dítě. Obecně patří podle odborníků mezi nejohroženější skupiny staří a chronicky nemocní lidé.

Celosvětově už si pandemie nového koronaviru vyžádala téměř 38 tisíc životů, v Česku má zatím nemoc Covid-19 24 obětí. Nakažených je ve světě přes 800 tisíc a v Česku 3000.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám