Hlavní obsah

Covid-19: Optimistické statistiky z nemocnic

Novinky, kam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výborná zpráva z českých nemocnic: počet hospitalizovaných pacientů s onemocněním způsobeným koronavirem celkově klesá, a to už čtvrtým dnem. Nemocnice proto mohou obnovit péči o další nemocné, vykonávat odkládané operace i běžnou ambulantní péči.

Článek

K dnešnímu datu je v celé České republice hospitalizováno 418 pacientů s koronavirem, z toho 75 z nich je ve vážném stavu.

„Ano, můžeme potvrdit, že i v naší nemocnici došlo k poklesu hospitalizovaných pacientů, momentálně jich máme dvacet devět,” sdělila dnes Novinkám mluvčí Nemocnice na Bulovce Simona Krautová.

Klíčová kritéria pro zvládání pandemie jsou právě počty hospitalizovaných pacientů s covid-19, podíl těch, kteří vyžadují intenzivní péči, a vytíženost kapacity nemocnic, kde i nadále musí zůstat část lůžek vyčleněna pro lidi s onemocněním covid-19.

Koronavirus v datech: Sociální izolace zafungovala

Koronavirus

Ministerstvo zdravotnictví uvádí, že se podařilo zabránit nekontrolovanému šíření nemoci, a považuje za velmi důležité, že zdravotnický systém zvládá péči o nakažené pacienty včetně těžkých případů. „Máme pandemii pod kontrolou, zabránili jsme nekontrolovanému šíření, to platí stále. Situace je v tomto směru pozitivní,” sdělil novinářům ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Koronavirus v datech: Trochu optimismu pro Česko

Koronavirus

Tento stav umožňuje postupně uvolňovat plošná opatření, která od poloviny března paralyzují každodenní aktivity i ekonomiku, a zdravotnictví může začít obnovovat běžnou péči o další pacienty.

Reklama

Výběr článků

Načítám