Hlavní obsah

Boris Johnson čelí vzpouře ve vlastní straně, která chce tvrdší opatření

Londýn

Britský premiér Boris Johnson čelí vzpouře - členové jeho vlády i poslanci jeho strany požadují, aby se v zemi už v pondělí zavedla podobně tvrdá opatření, jaká platí ve většině evropských zemí. V pondělí to napsal list The Daily Mail.

Foto: Pool, Reuters

Premiér Boris Johnson na tiskové konferenci ohledně vývoje koronaviru.

Článek

Důvodem je, že lidé stále neberou vážně nařízení a doporučení, že mají udržovat odstup od ostatních. Dokumentují to záběry z nacpaných vlaků metra.

Davy lidí zaplavily parky a jiná populární místa, kde si Britové užívali slunce.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Ministr zdravotnictví Matt Hancock v pondělí ráno zdůraznil, že rozhodnutí o zpřísnění podmínek se dá čekat velmi brzo, odsoudil sobecké chování a varoval, že „všechno je na stole“. Zmínil přitom opatření v Itálii, kde jsou veřejné budovy a parky uzavřené a na odchod z domu se vyplňují žádosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatelé Londýna i přes doporučení neshlukovat se vyšli v neděli hromadně ven, řada z nich bez roušek.Video: Reuters

Odpor vyvolal přístup premiéra Johnsona, který otálel se zavedením omezení a nakonec nechal zavřít jen restaurace a bary. Poslanci vládních toryů stejně jako opoziční labouristé by se mohli podle Daily Mailu vzbouřit kvůli jeho „nejasným poselstvím, která by si mohla vyžádat lidské životy“.

Britský lékař: Na tu hrůzu mě nemohlo připravit nic. Musíme volit, koho necháme zemřít

Koronavirus

Za 24 hodin stoupl počet obětí v Británii o 48 na 281, přičemž potvrzených případů nákazy je přes 5600. Oběti jsou ve věku od 18 do 102 let.

Provoz v Londýně poklesl na třetinu, ale je stále větší než ve většině evropských měst.

Reklama

Výběr článků

Načítám