Hlavní obsah

Bojoval na jednotce intenzivní péče. Hrozná zkušenost, tvrdí Brit

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brit Matt Dockray musel kvůli nákaze koronavirem strávit týden na jednotce intenzivní péče. V pořadu Good Morning Britain prohlásil, že šlo o nejhorší zážitek.

Foto: AP

V Londýně vznikla nová nemocnice pro 4000 pacientů s nemocí covid-19.

Článek

Devětatřicetiletý Dockray uvedl, že slovy se boj o život nedá popsat. „Je to strašná zkušenost. Mnoho lékařů je na takové situace vytrénováno, ale pacient je tam sám a bojuje za sebe,“ řekl v pořadu Brit.

Několikrát znovu zopakoval, že zkušenost na jednotce intenzivní péče byla strašná. „Jste hrozně osamělí, protože tam s vámi není rodina ani přátelé a vám se tak nedostává emocionální a osobní podpory, na kterou v nejhorších chvílích spoléháte,“ vysvětlil.

Na jednotce intenzivní péče leží od pondělí také britský premiér Boris Johnson, u nějž nadále přetrvávají příznaky koronaviru. Od neděle se jeho zdravotní stav začal zhoršovat, lékaři mu proto poradili, aby neprodleně vyrazil do nemocnice a situaci nepodcenil.

Stačil jeden videohovor. Okamžitě vyrazte do nemocnice, řekli lékaři Johnsonovi

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám