Hlavní obsah

V okupované Makijivce hoří zasažený sklad nafty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Makijivka
Aktualizováno

V Rusy okupované ukrajinské Makijivce hoří sklad nafty, uvedl štáb teritoriální obrany samozvané Doněcké lidové republiky (DNR). Podle něj jeden člověk zahynul a dva byli zraněni. Náčelník milice DNR Denis Pušilin obvinil z útoku ukrajinské síly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V okupované Makijivce hoří zasažený sklad naftyVideo: Reuters

 
Článek

„Došlo k výbuchu čtyř velkých zásobníků o kapacitě pět tisíc kubických metrů každý,“ uvedla teritoriální obrana DNR. Podle agentury RIA Novosti hoří nejen čtyři zásobníky s naftou, ale také nejméně dva cisternové automobily pro přepravu benzínu.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

V Makijivce shořela i cisternová auta

Z areálu stoupá hustý černý dým a na některých záběrech je patrné, že se sloupec skládá z několika menších.

Ruské rakety rozmetaly sklad ropy v Dnipru

Válka na Ukrajině

Pušilin v živém vysílání moderovaném kremelským propagandistou Vladimirem Solovjovem řekl, že požár propukl poté, co byl sklad ostřelován ukrajinskými silami.

Turecké drony Bayraktar zapálily sklady nafty v Brjansku, tvrdí ruská média

Evropa

Správa města předtím uvedla: „Byla zaznamenána dělostřelecká palba na Makijivku ze strany ukrajinských ozbrojených sil.“

Představitelé DNR podle agentury AP také o ostřelování a zásahu skladu informovali Společné středisko pro kontrolu a koordinaci režimu příměří (JCCC), které bylo ustaveno v rámci zavádění minských dohod.

Reklama

Výběr článků

Načítám