Hlavní obsah

U Kursku byl zničen most, u Bělgorodu hoří vojenský objekt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kursk/Bělgorod

V Kurské oblasti byl v neděli vážně poškozen železniční most. Ruské úřady to považují za výsledek sabotáže. V Bělgorodské oblasti hoří jeden z vojenských objektů.

Foto: Russian Emergencies Ministry, Reuters

Bělgorodská oblast čelí častým požárům.

Článek

O požáru jednoho z vojenských objektů u Tomarovu v Bělgorodské oblasti informoval její gubernátor Vjačeslav Gladkov. Podle něj tak byly slyšet výbuchy, což potvrzují i svědci oslovení agenturou RIA Novosti.

V ruské Bělgorodské oblasti vzplál muniční sklad

Evropa

Charakter vojenského objektu neupřesnil. Dodal, že všechny příslušné orgány působí na místě a zajišťují nutná opatření na zachování bezpečnosti.

Uvedl, že jeden člověk byl zraněn. „Zranění je lehké, život nic neohrožuje.“

Poškozeno bylo sedm domů. Příčina požáru nebyla oznámena.

Poškozený most

V neděli v 11:20 SELČ se zřítil v ruské Kurské oblasti železniční most na 67. kilometru dráhy ze Sudži do Sosnového Boru.

Trať slouží především pro nákladní dopravu. Úřady Kurské oblasti z poškození konstrukce mostu, které zastavilo dopravu, viní ukrajinské diverzanty.

Útok na ruský Bělgorod podnikli ukrajinští piloti. Podletěli radarový deštník

Evropa

„Přátelé, bohužel se potvrdila informace, že šlo o sabotáž,“ uvedl ve svém kanálu na síti Telegram šéf správy oblasti Roman Starovojt.

Podle něj se zahájilo vyšetřování trestného činu, kterému se budou věnovat vyšetřovací orgány i specialisté ze silových resortů.

Reklama

Výběr článků

Načítám