Hlavní obsah

V ruské Bělgorodské oblasti vzplál muniční sklad

Bělgorod

V katastru vesnice Ctaraja Nělidovka v ruské Bělgorodské oblasti u hranic s Ukrajinou v noci na středu začal hořet muniční sklad. Informoval o tom na Telegramu místní gubernátor Vjačeslav Gladkov. Požár byl uhašen.

Foto: Russian Emergencies Ministry, Reuters

Ruští hasiči při zásahu (ilustrační foto)

Článek

Gladkov uvedl, že „zhruba ve 03:35 se probudil kvůli hlasitému zvuku podobnému výbuchu“. Celkem podle něj došlo ke třem výbuchům. Pak se ukázalo, že hoří muniční sklad u vesnice Staraja Nělidovka.

„Otevřený požár v oblasti Staré Nělidovky byl zlikvidován. Podle hlavního náčelníka ministerstva pro mimořádné události v Bělgorodské oblasti Sergeje Potapova nejsou žádní zranění mezi civilisty,“ oznámil ráno Gladkov podle agentury TASS. Ani škody na obytných budovách a domech nebyly zaznamenány.

Ukrajinské síly zaútočily na vesnici v Bělgorodské oblasti, tvrdí Rusové

Válka na Ukrajině

Příčina požáru není známá. „Čekáme na oficiální oznámení ministerstva obrany ohledně ranních, respektive nočních výbuchů,“ napsal Gladkov.

Část Bělgorodské oblasti u hranic s Ukrajinou je pravidelně ostřelována ukrajinskými silami. V samotném Bělgorodu hořel i sklad nafty. Rusko požár připsalo útoku ukrajinských vrtulníků.

Útok na ruský Bělgorod podnikli ukrajinští piloti. Podletěli radarový deštník

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám