Hlavní obsah

Téměř celá Francie je prolezlá radikálním islámem, varuje parlamentní zpráva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Celá Francie, s výjimkou západní části země, je zasažena radikálním islámem, varuje komise francouzských politiků ve zprávě ohledně situace a dopadů islámu na formování společnosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Radikální islamismus je mnohotvárný a proniká do všech aspektů sociálního života a postupně se prosazuje nad svobodou jednotlivce,“ tvrdí republikánská senátorka Jacqueline Eustache-Briniová.

„Musí se reagovat teď hned, nebo nikdy,“ apeluje senátorka. Pokud stát nic nepodnikne, odhaduje, že „za pár let, okresy a celá území se vymaní z republiky“ a radikální islamismus nad nimi podle zprávy převezme kontrolu.

Gangy vyvolaly v Dijonu pouliční válku

Zahraniční

Komise, která vznikla v listopadu 2019, formulovala 44 doporučení v oblasti hospodářství, školství, sociálních věcí a kultury, aby se zabránilo „islamistům v ovládání části francouzské populace“. Ze zprávy vyplývá, že odpovědí nemohou být jen „policejní opatření“.

Zpráva připomíná, že v zemi se od 90. let rozmohlo Muslimské bratrstvo, jehož členů je kolem 50 tisíc. Komise doporučuje, aby se zakázala kázání Muslimského bratrstva či masové pouliční modlitby. Podle senátorů by se každé sdružení, které chce využívat místních dotací a podpory, muselo zavázat k „podpisu stanov, které respektují hodnoty republiky“. Náboženská sdružení by měla mít transparentní účetnictví.

„Špinaví Židé.“ Skandování na demonstraci proti rasismu v Paříži se zvrhlo

Evropa

Politici doporučují, aby se zajistil výcvik speciálních agentů na sledování hnutí radikálního islámu. Zpráva upozorňuje na problém ve školách, kdy by se mělo zabránit šíření diskriminačních a nenávistných projevů plných násilí k dětem. Navrhovaná opatření by se měla týkat nejen dětí ve školách, ale i těch, kteří se vzdělávají doma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám