Hlavní obsah

Sanitáře z londýnské dětské nemocnice viní z 84 sexuálních útoků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proslulá dětská nemocnice v Londýně Great Ormond Street čelí skandálu nebývalých rozměrů. Její bývalý zaměstnanec Paul Farrel byl obviněn z 84 sexuálních útoků, píše server deníku The Independent. Farrel se měl zločinů dopustit během více než 30 let, kdy v zařízení pracoval jako sanitář.

Foto: Carl Recine, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Pětapadesátiletý muž čelí obvinění ze znásilnění, pokusu o znásilnění, sexuálně motivovaného napadení dítěte mladšího 13 let či placení dítěti za sexuální služby, uvedla metropolitní policie. Podle serveru Independent se 52 útoků týká dětí.

Farrel je ve vazbě od 16. ledna, kdy byl zatčen. Před soudem stane v pátek. „Vzhledem k soudnímu řízení nemůžeme zacházet do podrobností případu, ale můžeme potvrdit, že obviněný úzce spolupracuje s policií,“ uvedla nemocnice v prohlášení.

Čtyřicet let vězení pro Korejce za zneužívání žen na internetu

Svět

„Byl to šok. Paul byl sympatický a oblíbený. Ta zpráva lidi šokovala. Žil skromně. Chodil do práce a poté trávil čas se svou rodinou,“ řekl deníku The Sun jeho bývalý kolega. Podle jeho slov začínal Farrel v prádelně a postupně se vypracoval.

Nemocnice Great Ormond Street vznikla v polovině 19. století a jako první v Anglii začala poskytovat zdravotní péči výhradně dětským pacientům. Platí za elitní ústav, který je schopen léčit závažná onemocnění u dětí z celé Británie i ze zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám