Hlavní obsah

Rusko má na naverbované vojáky fintu s penězi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington/Moskva

V Rusku pokračuje tvorba dobrovolnických praporů určených pro nasazení na Ukrajině. Mění se však podmínky pro lidi, kteří se do nich přihlásí. Slíbené jednorázové odměny mají dostat až poté, co absolvují nasazení, upozornil washingtonský Institut pro studium války (ISW). Podle něj to má zabránit tomu, aby lidé hned po vyplacení peněz nezmizeli nebo na Ukrajině nedezertovali.

Foto: Profimedia.cz

Ruský voják na Ukrajině

Článek

Zhruba 40 příslušníků čuvašského praporu Atal si stěžovalo, že nedostali slíbené odměny.

ISW také upozornil, že se mění podmínky pro vyplácení podpor. Lidé, kteří se přihlásí do dvou ustavovaných praporů v Saratovské oblasti, dostanou bonus 150 000 rublů (asi 60 tisíc Kč), ale až po tříměsíční službě.

V Republice Baškortostán dostane každý naverbovaný 200 000 rublů (80 tisíc Kč), ale výplata bude odložena o 90 dnů po podepsání kontraktu. Po zahájení výcviku budou dostávat 2000 rublů denně (800 Kč), ale vypláceny budou vždy až na konci měsíce.

V Novosibiřské oblasti verbují dobrovolníky ve věku od 18 do 50 let a nabízejí jim 300 000 rublů (120 tisíc Kč), když se upíší armádě.

Správa Uljanovsku oznámila, že sestaví dva prapory, Svijaga a Simbirsk, přičemž každý bude tvořit dvě stě mužů. Plán vytvořit dva prapory oznámila i saratovská radnice. Dobrovolnický prapor se formuje i v Kurganské oblasti Ruska.

ISW uvedl, že prapory vznikají, protože se Rusku nedostává sil, neboť nevyhlásilo válku, takže nemůže mobilizovat. Vedení Kremlu proto vyzvalo, aby každá oblast sestavila dobrovolnický prapor.

Ruské regiony mají pro válku na Ukrajině vytvořit dobrovolnické prapory

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám