Hlavní obsah

Rakousko kvůli koronaviru zavede namátkové kontroly na italské hranici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Opatření bude platit od pondělí prozatím dva týdny, ohlásil na večerní tiskové konferenci kancléř Sebastian Kurz.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: S měřením teploty cestujícím už začala Ukrajina. Nyní ji bude následovat Rakousko.

Článek

Rakousko podle Kurze zruší také přímé letecké spojení s Jižní Koreou, Íránem a italskými městy Milánem a Bolognou. V Rakousku je k dnešnímu dni 66 nakažených. Postižené jsou už všechny spolkové země. V Burgenlandu je podle agentury APA nakažená čtyřčlenná slovenská rodina.

ON-LINE: Nakažených koronavirem je v Česku už 26

Koronavirus

"Počet nakažených neustále stoupá," uvedl kancléř Kurz. Na páteční večerní tiskové konferenci ohlásil další sérii opatření, jejichž cílem je zabránit šíření nového typu koronaviru v Rakousku.

Kromě namátkových zdravotnických kontrol na hranicích s Itálií a zrušení dalších přímých leteckých spojení s nejpostiženějšími oblastmi bude Rakousko také od přijíždějících cizinců z určitých oblastí Číny, z Íránu a Jižní Koreje vyžadovat lékařské potvrzení, že nemají v těle koronavirus. Podle Kurze vstoupí opatření v platnost na počátku příštího týdne.

Slovensko má prvního pacienta s koronavirem. Muž nikam necestoval

Koronavirus

Ode pátku má potvrzené případy koronaviru všech devět rakouských spolkových zemí. Jako poslední dnes večer nakažené ohlásila země Burgenland, která hraničí se Slovenskem, Maďarskem a Slovinskem.

Podle agentury APA se nakazila čtyřčlenná rodina ze Slovenska, která je nyní v karanténě ve své chatě nedaleko Neziderského jezera.

„Matka byla před časem na mezinárodním kongresu v USA. V den návratu vykazovala první příznaky a poté ji informovali, že se na kongresu prokazatelně dostala do kontaktu se pacientem s nemocí COVID-19," informovala zástupkyně rakouského krizového štábu Brigitte Novoselová. Nyní se podle ní pátrá po lidech, kteří byli se slovenskou rodinou v kontaktu.

Reklama

Výběr článků

Načítám