Hlavní obsah

Putin telefonoval s Trumpem, mluvili o schůzce s Asadem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin dnes telefonicky informoval svého amerického protějška Donalda Trumpa o svém setkání se syrským prezidentem Bašárem Asadem a o blížícím se ukončení vojenské operace v Sýrii.

Foto: Carlos Barria , Reuters

Prezidenti Vladimir Putin a Donald Trump na archivním snímku

Článek

„Putin zdůraznil připravenost aktivně napomáhat dlouhodobému politickému urovnání v této zemi (Sýrii),“ uvedl Kreml. Rozhovor obou prezidentů se týkal také Ukrajiny, Severní Koreje, Íránu a Afghánistánu.

Putin podle komuniké Trumpovi o schůzce s Asadem řekl, že syrský vůdce potvrdil své závazky v politickém procesu: uskutečnění ústavní reformy a uspořádání prezidentských a parlamentních voleb.

Putin se také znovu vyslovil pro spolupráci s USA v boji proti terorismu, a to především pokud jde o koordinaci tajných služeb obou zemí. Tuto myšlenku podle Kremlu podpořil i Trump.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin vítá syrský protějšek Bašára Asada v Soči.

Putin se v pondělí v černomořském letovisku Soči setkal se svým syrským protějškem Bašárem Asadem. Prezidenti se shodli, že vojenská operace v Sýrii se chýlí ke konci, a zdůraznili nutnost zahájení politických jednání o budoucnosti této blízkovýchodní země. [celá zpráva]

Vladimir Putin plánuje o Sýrii hovořit ve středu mimo jiné s prezidenty Turecka a Íránu.

Reklama

Výběr článků

Načítám