Hlavní obsah

Protekčně naočkovaná extenistka Cibulková teď vypomáhá při testování

Právo, ivi
Bratislava

Protekční očkování bývalé tenistky Dominiky Cibulkové (31) s manželem proti covidu-19 vyvolalo na Slovensku velké pobouření. Cibulková se dodatečně omluvila a v úterý nastoupila v bratislavské nemocnici na Kramárech, kde vypomáhá při testování lidí.

Foto: TV Markíza

Bývalá slovenská tenistka Dominika Cibulková v úterý nastoupila v bratislavské nemocnici na Kramárech, kde vypomáhá při testování lidí.

Článek

Bývalá tenistka svou pomoc sama nabídla a ministerstvo zdravotnictví jí nabídlo možnost výpomoci při registraci zájemců o testování. Manžel Cibulkové musel zůstat doma hlídat jejich sedmiměsíčního syna. „Určitě bych ráda pomohla i v jiné dny, ale mou prioritou je nyní můj syn, kterého stále kojím,“ řekla Cibulková při nástupu v nemocnici.

V ochranném obleku by bývalou tenistku asi málokdo poznal. „Po očkování jsem neměla žádné vedlejší účinky ani problémy. Dva dny jsem cítila slabou bolest po vpichu na ruce, ale tak to bývá i po běžném očkování,“ prozradila Cibulková. Bývalá tenistka považuje očkování za jedinou cestu zpět do normálního života.

Foto: TV Markíza

V ochranném obleku by bývalou tenistku asi málokdo poznal.

Po Cibulkové na Slovensku přednostně očkovali proti koronaviru také další sportovce. Vakcínu dostali například členové slovenského čtyřkajaku. „Přednostní očkování nám zajistilo ministerstvo vnitra, protože jsme členy sportovního centra policie. Příští měsíc chceme odjet na soustředění do Kalifornie, které je pro nás klíčové v přípravě na olympiádu v Tokiu. Kdybychom nebyli očkováni, mohli by nám dělat problémy a nechceme riskovat, že nás odmítnou,“ řekl kajakář Erik Vlček.

Foto: Profimedia.cz

Dominika Cibulková na fotografii z roku 2019

Protekce při očkování? Vakcínu dostala 31letá slovenská tenistka

Evropa

Cibulková s manželem a další sportovci se dali očkovat v době, kdy na Slovensku očkovali jen zdravotníky a lidi z tzv. kritické infrastruktury.

Na Slovensku zaznamenali 1909 nových případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2 a země hlásí 111 úmrtí. V nemocnicích je 3219 pacientů s potvrzeným covidem-19, z toho 242 na JIP a 296 na plicní ventilaci. Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 226 294 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 3637 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám