Hlavní obsah

Protekce při očkování? Vakcínu dostala 31letá slovenská tenistka

Právo, ČTK, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Slovensku se množí zprávy o údajném protekčním očkování prominentů proti covidu-19 a jedním z důkazů, že se tak děje, je bývalá tenistka Dominika Cibulková (31).

Foto: Profimedia.cz

Dominika Cibulková na fotografii z roku 2019

Článek

Ta se podle Denníku N dala očkovat minulý týden v nemocnici na bratislavských Kramárech, za což sklidila pobouření na sociálních sítích.

Eva Kliská, mluvčí nemocnice, potvrdila, že Cibulkovou doplnil do oficiálního seznamu jeden z pracovníků vakcinačního centra. „V seznamu jsou pouze zdravotníci, pracovníci kritické infrastruktury a jiné skupiny, které určí ministerstvo zdravotnictví,“ řekla.

Slováci vyvinuli test na britskou mutaci koronaviru

Koronavirus

Ředitelka nemocnice Renáta Vandriaková potvrdila, že dotyčný pracovník se už od pondělí na vakcinaci podílet nebude. Cibulková se na sociální síti za protekční očkování omluvila.

„Pokud bych tušila, že se dopouštím vážného pochybení a nevyplňuji jen volné místo v pořadníku, v žádném případě bych možnosti nechat se očkovat nevyužila,” napsala.

Slovenský premiér Igor Matovič k tomu uvedl, že Cibulková by podle něj byla „jako stvořená” pro očkovací kampaň, kdy by veřejně známé osobnosti šly lidem příkladem. Součástí takovéto kampaně ale Cibulková nebyla.

Nitru čeká plošné testování, denně tam na koronavirus umírá deset lidí

Koronavirus

„Nemám problém, když denně při tisících naočkovaných lidí budou mimo pořadník veřejně naočkováni tři čtyři s cílem masivní propagace mezi pochybovači," sdělil předseda vlády. „Dělat to tajně není fér,” dodal s tím, že od ministerstva zdravotnictví nyní očekává jednoznačné a nezpochybnitelné pořadníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám