Hlavní obsah

Pracujete mizerně a můžete skončit, pohrozil Putin Medvěděvově vládě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin se po poradě minulý týden podřekl, že vláda jeho země v čele s Dmitrijem Medvěděvem pracuje špatně a hrozí, že ji odvolá. Putin předtím, než takto kriticky mluvil, nařídil vypnout mikrofony a kamery, jeho slova ale zachytil mikrofon na kameře, která zůstala zapnutá.

Foto: Alexsey Druginyn/RIA Novosti, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

"Jestli tak špatně budeme dál pracovat, nic se nestane," řekl Putin, když se vyjadřoval k tomu, jak se vládě daří uvádět v život jeho předvolební sliby. "Jestli nic neuděláme, budeme muset uznat, že buď já pracuji neefektivně, anebo vy všichni pracujete špatně a budete muset odejít! Upozorňuji, že dneska se přikláním ke druhé variantě," citovala jeho slova agentura Reuters.

Poté, co server life.ru záznam zveřejnil, Kreml prohlásil, že Putin nehrozil vládě ale gubernátorům. Některá média ale jeho vyjádření chápou tak, že ve skutečnosti chtěl Medvěděva varovat.

Putinovi vadí především to, že ruská ekonomika není schopná držet krok se současným vývojem ve světě, a vláda nevyřešila problém sociálních dávek, které by zlepšily životní úroveň mnoha Rusů. Za vinu to dal právě vládě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám