Hlavní obsah

Pokud fotbalista Kúdela přiletí na zápas s Arsenalem do Londýna, vyslechne ho policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v souvislosti s obviněním z rasismu plánuje vyslechnout fotbalistu Ondřeje Kúdelu, pokud s pražskou Slavií přicestuje na dubnové utkání Evropské ligy proti Arsenalu do Londýna. Server The Guardian to uvedl s odvoláním na právníka finského fotbalisty tmavé pleti Glena Kamary, kterého měl Kúdela rasisticky urazit ke konci utkání s Glasgow Rangers, které se odehrálo minulý čtvrtek.

Foto: Ian Macnicol, Reuters

Fotbalista Connor Goldson ve sporu s hráčem Ondřejem Kudelou

Článek

Vyšetřováním případu se zabývá skotská policie. Kromě údajného rasismu, kterého se měl Kúdela dopustit, se zabývá také trestním oznámením, které podala pražská Slavia. Podle té měl po zápase Kamara fyzicky napadnout v útrobách stadionu právě Kúdelu a uštědřit mu ránu pěstí do obličeje.

Skotská policie už vyšetřuje trestní oznámení pražské Slavie

Evropa

„Glen vítá policejní vyšetřování, jež se týká rasistických urážek, kterým čelil ze strany Kúdely. Skotská policie plánuje Kúdelu vyslechnout, pokud s týmem přicestuje příští měsíc na utkání 8. dubna proti Arsenalu,“ uvedl Kamarův právník Aamer Anwar.

„Nelze ospravedlnit hluboce urážlivý, provokativní a rasistický jazyk, z jehož použití je Kúdela obviněn. Evropská fotbalová asociace (UEFA) zahájila vyšetřování a Glen s ní bude plně spolupracovat. Pokud bude Kúdela uznán vinným, musí UEFA na základě článku 14 disciplinárních předpisů hráče přísně potrestat a ukázat nulovou toleranci,“ dodal Anwar.

Slávisté ve Skotsku volali policii. Jejich hráč byl zbit v útrobách stadionu

Zahraniční

Kúdela se měl rasistické urážky vůči Kamarovi dopustit krátce před koncem čtvrtečního vyhroceného zápasu v Glasgow. Po jednom z ostrých zákroků domácích přiběhl ke Kamarovi, zakryl si ústa a něco domácímu fotbalistovi pošeptal.

Podle domácího hráče Kúdela řekl: „Jsi zkur*** opice. Ty víš, že jsi.“ Český obránce a člen reprezentačního výběru nařčení z rasismu odmítá a tvrdí, že použil větu „You’re fu*** guy (Jsi zm***).“ Celá událost měla mít dohru ještě po zápase, kdy měl Kamara za přítomnosti několika svědků Kúdelu fyzicky napadnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám